• Σχόλιο Αγοράς

    Ήπια πτώση του χρυσού εν αναμονή της απόφασης της Fed

    • NewsRoom
    ΡΑΥΔΟΙ ΧΡΥΣΟΥ


    Εν αναμονή της απόφασης της Ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ βρίσκονται οι επενδυτές. Μάλιστα η τιμή του χρυσού υποχώρησε την Τρίτη λόγω της απόδοσης του δολαρίου, το οποίο παρέμεινε σταθερό κοντά σε υψηλό δύο δεκαετιών, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων. Η απόδοση δύο ετών στις ΗΠΑ έφτασε σε υψηλό σχεδόν 15 ετών.

    Το συμβόλαιο εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου του χρυσού σημείωσε πτώση 7,10 δολάρια ή 0,4% και ορίστηκε στα 1.671,10 δολάρια ανά ουγγιά. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου συνεχίζει να παραμένει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.700 δολαρίων αναμένοντας την απόφαση της Fed.

    Το ασήμι Δεκεμβρίου υποχώρησε 18 σεντς, ή 0,9%, στα 19,183 $ ανά ουγγιά.
    Το παλλάδιο Δεκεμβρίου έχασε 50,20 $ ή 2,3%, φθάνοντας στα 2.170,50 $ ανά ουγγιά, ενώ η πλατίνα του Οκτωβρίου, σημείωσε άνοδο 4,30 $ ή 0,5% στα 922,80 $ ανά ουγγιά.
    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χαλκού Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά μια δεκάρα, ή 0,3%, στα 3,503 δολάρια ανά λίβρα.

    Τι αναφέρουν οι αναλυτές

    Η Fed θεωρείται ευρέως ότι θα αυξήσει τα επιτόκια κατά τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης στην ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της, την Τετάρτη. Άλλες κεντρικές τράπεζες αναμένεται επίσης να συνεχίσουν να συσφίγγουν τη νομισματική πολιτική για να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

    Για παράδειγμα, η Σουηδία αύξησε τα επιτόκια κατά μια πλήρη ποσοστιαία μονάδα την Τρίτη. Η Βρετανία, η Νορβηγία, η Ελβετία και η Ιαπωνία πραγματοποιούν επίσης συναντήσεις νομισματικής πολιτικής αυτή την εβδομάδα.

    Αξίζει να αναφερθεί, ότι τα υψηλά επιτόκια συνήθως μειώνουν την ελκυστικότητα του χρυσού, καθώς μεταφράζονται σε αυξημένο κόστος ευκαιρίας διατήρησης του περιουσιακού στοιχείου, το οποίο δεν πληρώνει τόκο.

    Διαβάστε επίσης

    Απώλειες στις ευρωαγορές – Πτώση άνω του 1% για τον Stoxx 600

    ΔΕΗ: Από 21/9 ενεργοποιείται το buyback

    Ρουμπινί: O Dr Doom βλέπει παγκόσμια ύφεση και κατάρρευση 40% στον S&P 500



    ΣΧΟΛΙΑ