Πίτσα καπρέζε από τον Άκη Πετρετζίκη που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Μια νόστιμη πίτσα με 3 βασικά υλικά για να γίνει caprese! Ντομάτες, φρέσκο βασιλικό και μοτσαρέλα!

1

Καλή απόλαυση!

Συστατικά

  • 500 γρ. ντομάτες
  • 1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο + έξτρα για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, σε μπάλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τις ντομάτες στα 4, ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε όλα τα υλικά του μπολ σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 2 ώρες.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, περνάμε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και κρατάμε τους χυμούς σε ένα μπολ.
  • Αυτή είναι η σάλτσα μας.
  • Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200ο C στον αέρα.
  • Στρώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. με λαδόκολλα και απλώνουμε την έτοιμη ζύμη πίτσας.
  • Απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα πάνω στη ζύμη της πίτσας ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και τα απλώνουμε πάνω από τη σάλτσα.
  • Διπλώνουμε τις άκρες του ζυμαριού προς τα μέσα ώστε να φτιάξουμε τον κόθρο.
  • Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη της πίτσας.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

Διαβάστε επίσης:

Μπάρες με ξηρούς καρπούς από τον Άκη Πετρετζίκη

Παραδοσιακό μωσαϊκό από τον Άκη Πετρετζίκη