Μπάρες με ξηρούς καρπούς από τον Άκη Πετρετζίκη για το σπίτι, τη δουλειά, το σχολείο.

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα νόστιμο σνακ! Μπάρες με ξηρούς καρπούς φτιαγμένο παραδοσιακά με βρόμη.

1

Συστατικά

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 150 γρ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 500 γρ. βρόμη
  • 100 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 30 γρ. ηλιόσπορο
  • 30 γρ. κολοκυθόσπορο

Για την επικάλυψη

  • 10 γρ. cranberries
  • 10 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 10 γρ. ηλιόσπορο
  • 10 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 200 γρ. κουβερτούρα λευκή

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τις μπάρες

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140ο C στον αέρα.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη, το βούτυρο κομμένο σε κύβους, το μέλι, το αλάτι και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη.
  • Με το που αρχίσει να βράζει προσθέτουμε τη βρόμη, την καρύδα και τους ξηρούς καρπούς.
  • Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά μέχρι να απορροφήσει η βρόμη όλη την υγρασία.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20×28 εκ. στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Απλώνουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα και πατάμε με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν τυχόν κενά που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί μέσα στο μείγμα.
  • Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μία κουτάλα.
  • Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το σερβίρισμα

  • Κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε 12 κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε με λευκή σοκολάτα και με ξηρούς καρπούς.

Δείτε βίντεο με τη συνταγή

Διαβάστε επίσης:

Banoffee με σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Παραδοσιακό μωσαϊκό από τον Άκη Πετρετζίκη