• Business

    Ρενάτο Ματσοντσίνι: Θα επενδύσουμε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 500 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    ΤΡΑΙΝΟΣΕ

    Αντώνης Λεούσης Διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ (δεξιά), Renato Mazzoncini Διευθύνων Σύμβουλος Ferrovie dello Stato Italiane Group


    Μεγάλες επενδύσεις σε τροχαίο υλικό που θα φτάσουν τα 500 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να υλοποιήσει ο ιταλικός όμιλος Ferrovie Dello Stato για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Τα παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Ρενάτο Ματσοντσίνι. Ο ίδιος επισήμανε πως οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι σκοπεύουν να βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τη χρήση νέων τεχνολογιών σε ό,τι αφορά την έκδοση εισιτηρίων αλλά και την ενημέρωση του επιβατικού κοινού σε πραγματικό χρόνο.

    Ειδικότερα, ο ιταλικός όμιλος σκοπεύει να ενισχύσει τη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας σαν μοντέλο τα επιτεύγματά του στη γραμμή Ρώμη – Μιλάνο, στην οποία η επιβατική κίνηση διπλασιάστηκε σε περίπου 10 έτη.

    Υπεγράφη σήμερα το πρωί η σύμβαση μεταξύ του ομίλου των ιταλικών σιδηροδρόμων Ferrovie Dello Stato και του ΤΑΙΠΕΔ, για την εξαγορά του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών, ενώ εκκρεμεί το κλείσιμο του φακέλου κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το χρέος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, ύψους άνω των 700 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παναγιωτάκης (ΔΕΗ): Δίνει εξηγήσεις για τις εγγυήσεις 300 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον αέρα η σωτηρία Μουλόπουλου στο ΔΟΛ! Υποβάλλεται αίτημα ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία άμεσα!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα “χέρια” της ιταλικής Ferrovie Dello Stato η ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Υπεγράφη η συμφωνία (video -pics)



    ΣΧΟΛΙΑ