• LIFE&STYLE

    Η NASA αναζητά αστροναύτες για τον Άρη (δείτε εδώ την αίτηση εργασίας στην NASA)

    NASA


    Με την οικονομική κρίση και την ανεργία που μαστίζει τη χώρα, ίσως έχετε καλύτερες πιθανότητες να γίνετε αστροναύτης στη NASA παρά να βρείτε μία καλή δουλειά στην Ελλάδα. Μην το γελάτε καθόλου: Η NASA ζητά με αγγελία της (δείτε εδώ) υποψηφίους που ενδιαφέρονται να εργαστούν στην…  καλύτερη δουλειά του πλανήτη και πέρα από τον πλανήτη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, η NASA ζητά υποψήφιους αστροναύτες που θα ταξιδέψουν στον πλανήτη Άρη.

    NASA

    «Η NASA είναι σε ένα φιλόδοξο ταξίδι στον Άρη και αναζητούμε ταλαντούχους άνδρες και γυναίκες από διάφορα περιβάλλοντα και κάθε τρόπο ζωής για να μας βοηθήσουν να πάμε εκεί», δήλωσε το στέλεχος της NASA και πρώην αστροναύτης Charles Bolden. «Σήμερα, ανοίξαμε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επόμενη σειρά αστροναυτών, εξαιρετικών Αμερικανών που θα κάνουν το επόμενο τεράστιο βήμα στην εξερεύνηση».

    Σύμφωνα με τον Bolden, οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν «θα ταξιδέψουν στο διάστημα από αμερικανικό έδαφος σε ένα αμερικανικό διαστημικό σκάφος και θα χαράξουν το δρόμο για το ταξίδι μας στον κόκκινο πλανήτη».

    «Οι αστροναύτες της NASA θα ξεκινήσουν και πάλι προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τη Φλόριντα με αμερικανικά διαστημικά σκάφη, το CST-100 Starliner της Boeing και το Crew Dragon της SpaceX. Αυτά τα διαστημόπλοια θα επιτρέψουν στη NASA να προσθέσει ένα έβδομο μελος πληρώματος σε κάθε αποστολή, ουσιαστικά διπλασιάζοντας τον χρόνο που οι αστροναύτες θα μπορούν να αφιερώνουν στην έρευνα στο διάστημα, επεκτείνοντας τις επιστημονικές γνώσεις και παρουσιάζοντας νέες τεχνολογίες», αναφέρει ο ίδιος.  Σύμφωνα με το δίκτυο NBC, τα δύο διαστημικά σκάφη που αναφέρει ο Bolden θα είναι έτοιμα για εκτόξευση το 2017.

    Τι προσόντα πρέπει να έχει κάποιος για να προσληφθεί σε αυτήν την αποστολή; Όχι κάτι εξωφρενικό. Τα βασικά κριτήρια, όπως παρουσιάζονται στην αγγελία, είναι τα εξής: «Πτυχίο από αναγνωρισμένο ίδρυμα στη μηχανική, τη βιολογική επιστήμη, τη φυσική επιστήμη, την επιστήμη των υπολογιστών ή τα μαθηματικά». Επίσης, οι υποψήφιοι «πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρία χρόνια σχετικής, προοδευτικά υπεύθυνης επαγγελματικής εμπειρίας, ή τουλάχιστον χίλιες ώρες πτήσης σε αεροσκάφος τζετ».

    Όσο για το οικονομικό, ο μισθός ξεκινά από τα 66.000 δολάρια το χρόνο και μπορεί να φτάσει ως και τα 144.566 δολάρια με την εμπειρία.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση εδώ.

    Βέβαια, αν ονειρεύεστε να συμμετάσχετε στην αποστολή της NASA θα πρέπει να ξέρετε ότι το πρόγραμμα προορίζεται μόνο για Αμερικανούς πολίτες…



    ΣΧΟΛΙΑ