• Πολιτική

    Στα “χέρια” της ιταλικής Ferrovie Dello Stato η ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Υπεγράφη η συμφωνία (video -pics)

    • NewsRoom


    Υπεγράφη σήμερα το πρωί η σύμβαση μεταξύ του ομίλου των ιταλικών σιδηροδρόμων Ferrovie Dello Stato και του ΤΑΙΠΕΔ, για την εξαγορά του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έναντι 45 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η υπογραφή της σύμβασης ανοίγει και το δρόμο για τη διευθέτηση των χρεών της εταιρείας, ύψους περίπου 750 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είχαν κριθεί ως παράνομη κρατική ενίσχυση από τις υπηρεσίες ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Αντώνης Λεούσης, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν με το Ταμείο για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά από σχεδόν 4 χρόνια, δήλωσε: «Η Ferrovie dello Stato Italiane Group αναλαμβάνει μια μεγάλη δέσμευση: να ενισχύσει και να αναπτύξει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, δημιουργώντας ένα σημαντικό πάροχο σιδηροδρομικών υπηρεσιών».

    Στην τελετή της υπογραφής παρέστη και η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο του ΔΣ, κ. Παναγιώτη Θεοχάρη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Φίλιππο Τσαλίδη.

    Θυμίζουμε πως οι προσπάθειες πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκίνησαν το 2013. Ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, καθώς κανένα επενδυτικό σχήμα δεν υπέβαλε δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, ενώ καθυστερήσεις σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια της δεύτερης διαγωνιστικής διαδικασίας.

    Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο των ιταλικών σιδηροδρόμων για τα έτη 2017-2026, ο όμιλος Ferrovie Dello Stato, σκοπεύει να διπλασιάσει τα έσοδά του από δραστηριότητες στο εξωτερικό. Για το σκοπό αυτό, θα επικεντρωθεί και σε ελκυστικές ευρωπαϊκές γραμμές, όπως το Αθήνα Θεσσαλονίκη.

    https://youtu.be/NUGPA41FD-4

    Δείτε φωτογραφίες:

    2

    4

    5

    6

    7



    ΣΧΟΛΙΑ