ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα θέση της Κασκανιώτη, οι αλλαγές στην ΕΡΤ, η αποβολή του Λιάγκα, ο Πετρετζίκης σε νέες περιπέτειες και οι αυξήσεις στο Netflix
Εύκολη συνταγή για παραδοσιακό μωσαϊκό από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε τον απόλυτο σοκολατένιο κορμό με κακάο, ξηρούς καρπούς και μπισκότα! Το αγαπημένο γλυκό του καλοκαιριού, γεμάτο με τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων!
Καλή απόλαυση!
Συστατικά
- 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. κακάο
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ. καρυδόψιχα
- 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
- 50 γρ. κονιάκ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει μια πάστα.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τα μπισκότα, το κονιάκ και ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν τα μπισκότα. Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο μπολ με το κακάο και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό. Εξωτερικά τυλίγουμε με μεμβράνη και τυλίγουμε στις άκρες σαν καραμέλα. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα στο μωσαϊκό μας.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και σερβίρουμε.
Δείτε το βίντεο με τη συνταγή
Διαβάστε επίσης:
Πορτοκαλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Posidonia Sea Tourism Forum 2025: Η Ανατολική Μεσόγειος επίκεντρο του ενδιαφέροντος
- Πώς η εκτίναξη των ηλεκτρονικών συναλλαγών έφερε έσοδα εκατομμυρίων από την φοροδιαφυγή – mononewsTV
- A.P. Moller Holding: Επαναγοράζει και ιδιωτικοποιεί τη Svitzer με αποτίμηση 1,3 δισ. δολάρια
- Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα είναι επενδύσεις στην κυριαρχία (live από τη Βουλή)
