• Ναυτιλία

    EuroDry Ltd: Έσοδα 39,3 εκατ. δολ. το εξάμηνο και αναλογούν 7,35 δολ. ανα μετοχή

    Αριστείδης Πίττας EURODRY

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry


    H EuroDry Ltd. του Αριστείδη Πίττα ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματά της εταιρείας για το τρίμηνο και το εξάμηνο που έληξε 30 Ιουνίου 2022. Τα συνολικά καθαρά έσοδα για το τρίμηνο ανέρχονται σε 21 εκατ. δολάρια, ενώ το καθαρό εισόδημα που αποδίδεται σε κοινούς μετόχους είναι 10,6 εκατομμύρια δολάρια ή 3,66 δολάρια ανά μετοχή.

    Το προσαρμοσμένο EBITDA για το τρίμηνο ήταν 13,7 εκατομμύρια δολάρια. Κατά μέσο όρο ταξίδευαν 10,79 πλοία κερδίζοντας μια μέση ισοδύναμη τιμή χρονοναύλωσης 23.490 δολάρια ανά ημέρα.

    Κορυφαίες στιγμές πρώτου εξαμήνου 2022: Συνολικά καθαρά έσοδα 39,3 εκατ. δολάρια.

    Το καθαρό εισόδημα που αναλογεί σε κοινούς μετόχους ήταν 21,1 εκατομμύρια δολάρια ή 7,35 δολάρια.

    Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry σχολίασε:

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε άλλο ένα τρίμηνο με καλά κέρδη, ένα από τα υψηλότερα από την έναρξη του EuroDry.

    Είναι αξιοσημείωτο όμως ότι στο τελευταίο μέρος του δεύτερου τρίμηνου του 2022 και κατά τον μήνα Ιούλιο, η αγορά ξηρού χύδην όγκου άρχισε να αντανακλά την αστάθεια και την αβεβαιότητα που υπάρχουν στο ευρύτερο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον.

    Τα επιτόκια ναύλωσης μειώνονται σχεδόν κατά 40% σε σύγκριση με τα επίπεδα τους στα τέλη Μαΐου, αν και είχαν ήδη ξεκινήσει κερδοφόρα. Κατά το τρίτο τρίμηνο θα έχουμε και 3 drydocking και επομένως αναμένουμε ότι η κερδοφορία μας θα μειωθεί αλλά θα παραμείνει σημαντική.

    Στην παγκόσμια σκηνή, οι υψηλές τιμές της ενέργειας, κυρίως λόγω της σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας, είχαν ως αποτέλεσμα υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος ήρθε πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις που συσσωρεύονταν ως αποτέλεσμα του COVID.

    Επιπλέον, η συνεχιζόμενη πανδημία COVID και οι περιφερειακές εξάρσεις του ώθησαν ορισμένες χώρες, κυρίως την Κίνα, να επιβάλουν περιφερειακά lockdown που επηρέασαν επίσης αρνητικά τη ζήτηση ξηρού όγκου.

    Τα καλά νέα για τον κλάδο συνεχίζονται προέρχονται από την πλευρά της προσφοράς όπου το βιβλίο παραγγελιών παραμένει περίπου στο 7% του στόλου κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο επίπεδο.

    Οι προκύπτουσες μειωμένες παραδόσεις πλοίων τα επόμενα 2-3 χρόνια θα επιτρέψουν στην αγορά να ανακάμψει γρήγορα όσο υποχωρούν οι αβεβαιότητες της ζήτησης και η μέση οικονομική η ανάπτυξη ξαναρχίζει. Σε αυτό το περιβάλλον, συνεχίζουμε να αναζητούμε τρόπους για να προσθέσουμε αξία στους μετόχους μας».

    Διαβάστε επίσης:

    EuroDry Ltd: 113% υψηλότερα τα καθαρά έσοδα το πρώτο τρίμηνο – Είχε ημερήσια έσοδα για κάθε πλοίο 24.636 δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ