ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Παπανδρέου στη Διάσκεψη του Μονάχου: Πρέπει να παραμένουμε πάντα σε εγρήγορση για τις σύνθετες κρίσεις
Ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την Προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Από το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη Σοσιαλιστική Διεθνή, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο μακροβιότερος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, καθώς ηγείται της Οργάνωσης από το 2006, δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σεβόμενος τις διατάξεις του Καταστατικού της Οργάνωσης που ο ίδιος εισηγήθηκε και αποφασίστηκαν στο Συνέδριο που έγινε στη Νότιο Αφρική το 2012 και προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό θητειών και ειδικότερα, δύο θητείες».
«Ο Γιώργος Παπανδρέου, εργάζεται με μέλη του προεδρείου για το πλαίσιο με το οποίο θα οδηγηθεί η Σοσιαλιστική Διεθνής »
«Την απόφασή του αυτή, γνωστοποίησε στο τελευταίο Συμβούλιο της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις αρχές Ιουλίου και άνοιξε τη διαδικασία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις θέσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα» προσθέτει η ανακοίνωση και καταλήγει:
«Παράλληλα, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, εργάζεται με μέλη του προεδρείου για το πλαίσιο με το οποίο θα οδηγηθεί η Σοσιαλιστική Διεθνής σε ένα μέλλον που χαρακτηρίζεται από μείζονες προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα και καθιστά περισσότερο αναγκαίες από ποτέ τις σοσιαλιστικές αρχές και αξίες».
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καρέλιας: Αύξηση καθαρής κερδοφορίας 29,9% για τον όμιλο το 2024
- Κίνα: Σταματάει τις εισαγωγές αμερικανικού κρέατος – Ακύρωσε εισαγωγή 12.000 τόνων χοιρινού
- Lavipharm: Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του 2024 – Διευρύνει το χαρτοφυλάκιο στη φαρμακευτική κάνναβη και τα γενόσημα
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση προσπαθεί με επιδόματα να αντιμετωπίσει την δημοσκοπική πτώση
