• Uncategorized

    Θα πρέπει κάποιος να καταπίνει χάπια της χαράς για να τα βλέπει όλα αισιόδοξα

    • Λώρη Κέζα
    Λώρη Κέζα

    Λώρη Κέζα. Δημοσιογράφος


    Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, δεν υπάρχει λογικό επιχείρημα για να πείσουμε κάποιο να παραμείνει ή να επιστρέψει στην Ελλάδα. Θα πρέπει κάποιος να καταπίνει χάπια της χαράς για να βλέπει αισιόδοξα την αύξηση των εισφορών, την παράλογη φορολόγηση, το ασταθές οικονομικό περιβάλλον και τη διάλυση του κρατικού ιστού. Καθένας που μπορεί, διασώζει τον εαυτό μου και η διάσωση γίνεται εκτός των συνόρων. Δεν χρειάζεται να κάνουμε διαχειριστική συζήτηση για τα ασφαλιστικά ταμεία, για την γραφειοκρατία, για την πολυνομία. Αυτά βρίσκονται στις απολήξεις του συστήματος που καταρρέει, αυτά είναι τα συμπτώματα.

    Το αληθινό πρόβλημα είναι η σοβαρότητα της κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που εξελέγη εν πολλοίς λέγοντας ψέματα σχετικά με αυτά τα διαχειριστικά ζητήματα. Ένα απτό και χαρακτηριστικό ψέμα που παρέσυρε χιλιάδες πολίτες ήταν η υπόσχεση για την κατάργηση του φόρου στα ακίνητα.

    Το βασικό ζητούμενο για να ξαναχτιστεί η Ελλάδα είναι να αποκτήσει σοβαρή κυβέρνηση που θα εγγυηθεί σταθερότητα και δικαιοσύνη στην κατανομή των προνομίων και των υποχρεώσεων. Η χώρα κατακρημνίζεται και ακόμα καταβάλλονται συντάξεις γήρατος σε άτομα μικρότερα των 50 ετών. Η χώρα κατακρημνίζεται και οι έλεγχοι για παράνομο πλουτισμό μέσω της λίστας Λαγκάρντ παραγράφεται ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών διατάζει ελέγχους σε μικροεπαγγελματίες για χρήσεις προ πενταετίας.

    Οι παράλογοι έλεγχοι, οι άδικοι νόμοι, οι κακοί χειρισμοί είναι προϊόν ανίκανων κυβερνήσεων. Οι κυβερνήσεις δεν αναλαμβάνουν μόνες τους εξουσία. Ψηφίζονται και εκεί υπάρχει ευθύνη όσων διαμαρτύρονται. Ψήφισαν άραγε κόμματα και άτομα άξια να κυβερνήσουν; Οι μισοί ψηφοφόροι δεν πήγαν καν στις κάλπες.

    Επέτρεψαν να μετατραπεί η κορυφαία διαδικασία της Δημοκρατίας σε τσίρκο. Ναι, τσίρκο είναι η σημερινή Βουλή, γεμάτη ανίκανους, αμόρφωτους βουλευτές που ασχολούνται αποκλειστικά με την εικόνα τους και την επανεκλογή τους.

    Δεν θα πρότεινα σε κανέναν νέο επιστήμονα ή επιχειρηματία να εγκαταλείψει τη δραστηριότητα στην αλλοδαπή για να επιστρέψει στο σχιζοφρενές ελληνικό κράτος. Θα  πρότεινα όμως να μπει στο αεροπλάνο και να έλθει να ψηφίσει, αν νιώθει ότι τον αφορά ακόμα αυτή η χώρα. Το ίδιο ισχύει για όσους παραμένουν στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Να εμπλακούν στη δημοκρατική διαδικασία. Η αποχή και η απερίσκεπτη ψήφος έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην καταστροφή. Τους ανίκανους, τους ψεύτες τους εκλέγει ο λαός.

    Κι ένα βήμα παρακάτω. Η εμπλοκή μπορεί να υπερβαίνει την ψήφο στις εκλογές. Μπορεί να είναι συμμετοχή σε φορείς, σε σχήματα, σε πολιτικές ομάδες που διαμορφώνουν το τοπίο. Δεν υπάρχει κάτι μαγικό, δεν υπάρχει κάτι αφηρημένο: κάποιοι παίρνουν λανθασμένες αποφάσεις επειδή εμείς τους επιτρέψαμε να μας εκπροσωπούν.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Φώτης Κοκοτός: Το βασικό μας πρόβλημα είναι στο γκρέμισμα και όχι στο χτίσιμο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελάτε να ξαναχτίσουμε το brand name Ελλάδα

     



    ΣΧΟΛΙΑ