• Top Stories

    Κυβέρνηση σε Ερντογάν: «Φοβικές λογικές και επιθετικές δηλώσεις δεν έχουν θέση στην προσπάθεια για το Κυπριακό»

    • NewsRoom
    Ερντογάν Τουρκία

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Τη δική της απάντηση στέλνει η ελληνική κυβέρνηση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας στο σκληρό μήνυμα που έστειλε στην τουρκική πλευρά ότι «φοβικές λογικές και επιθετικές δηλώσεις δεν έχουν θέση στην προσπάθεια για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού».

    Στο σημείωμα για το Κυπριακό μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης της Γενεύης (η οποία θεωρείται κρίσιμη για την εθνική προσπάθεια εξεύρεσης λύσης) αναφέρεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προστατεύσει και να αξιοποιήσει τη σημαντική δυναμική που έχει δημιουργηθεί για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση». Με βάση αυτό, η ελληνική κυβέρνηση τονίζει πως «στις δικοινοτικές συνομιλίες συντελείται σημαντική πρόοδος παρά τις κρίσιμες διαφορές».

    Σημειώνεται ότι θετικό βήμα προς τα μπρος θεωρείται και η ανταλλαγή χαρτών για πρώτη φορά από το 1974, ενώ παράλληλα σημαντική πρόοδο αποτελεί και το γεγονός ότι οι συνομιλίες για το Κυπριακό μπαίνουν σε νέα εποχή και πλέον «πέφτουν στο τραπέζι» ζητήματα εγγυήσεων και ασφάλειας.

    Το κυβερνητικό σημείωμα καταλήγει: «Σε σταθερό συντονισμό και συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε και να καταθέτουμε προτάσεις βασισμένες στις αρχές που έχουμε διακηρύξει ως προς τον τομέα των εγγυήσεων και της ασφάλειας στον οποίο και εμπλεκόμαστε. Την ίδια στιγμή φοβικές λογικές αλλά και επιθετικές δηλώσεις δεν έχουν θέση στην προσπάθεια για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε σταθερά την εξεύρεση κοινού εδάφους στο πλαίσιο των συνομιλιών, προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες της η Διάσκεψη της Γενεύης με τη συμμετοχή και του Πρωθυπουργού».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επιστολή κόλαφος των τραπεζών στον Τσακαλώτο. Στον αέρα η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με non paper απαντά η Κυβέρνηση στον Γερμανό υπ. Οικονομικών: Εάν αποχωρήσει το ΔΝΤ κλείνει η αξιολόγηση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αφορολόγητο: Πώς χτίζεται με πλαστικό χρήμα – Ολόκληρη η απόφαση



    ΣΧΟΛΙΑ