• Big Story

    Να τι θα συμβεί στις 4 μεγάλες τραπεζικές μετοχές


    Δυναμικά έχει μπει στο 2017 το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να οδηγούν σε ανοδική πορεία τον γενικό δείκτη, που πλέον κινείται σε υψηλά 12μήνου. Θα συνεχιστεί όμως αυτό το καλό κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά;

    Με την αντίσταση των 660 μονάδων να έχει ουσιαστικά καμφθεί, το επόμενο ορόσημο για τον γενικό δείκτη θα είναι στις 700 μονάδες, ενώ για τον τραπεζικό δείκτη επόμενος στόχος παραμένει η περιοχή των 920 μονάδων. Ωστόσο, για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές, καθώς αν στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου προκύψει και πάλι αδιέξοδο για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, θεωρείται βέβαιο πως η χρηματαγορά θα επηρεαστεί από την ολοένα και μεγαλύτερη αβεβαιότητα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Όσον αφορά ειδικότερα στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, οι εκτιμήσεις για τα βραχυπρόθεσμα επίπεδα στα οποία θα κινηθούν οι μετοχές τους διαμορφώνονται ως εξής:

    Για τη μετοχή της Alpha Bank, μετά την ανοδική διάσπαση του 1,85 ευρώ, οι αντιστάσεις διαμορφώνονται στα 2,07-2,08 ευρώ.

    Για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η στήριξη παραμένει στα 0,21 ευρώ, ενώ οι αντιστάσεις διαμορφώνονται στα 0,30 ευρώ.

    Για τη μετοχή της Eurobank, η στήριξη διαμορφώνεται στα 0,60 ευρώ, ενώ οι επόμενες αντιστάσεις είναι στα 0,70 ευρώ (που αδυνατεί μέχρι τώρα να διασπάσει) και στα 0,76 ευρώ.

    Για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, η στήριξη είναι στα 0,21 ευρώ και οι αντιστάσεις στα 0,25 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Στουρνάρας: Γιατί χτυπά καμπανάκι στις τράπεζες πριν το πρώτο crash test

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραπεζίτες: Θα πουλήσουμε 100.000 POS σε γιατρούς, δικηγόρους, ηλεκτρολόγους και υδραυλικούς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Θα ξαναβάλει στον ΝΙΚΑ Πλακόπητα και Eurobank;



    ΣΧΟΛΙΑ