• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Καθαρές αγορές στην ΕΤΕ, ασανσέρ τα blue chips

    Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο

    Γενικός Δείκτης Χρηματιστηρίου


    Έπρεπε πρώτα να βρεθούν σε επίπεδα που έχουν ξεπεράσει αυτά του συναγερμού οι τραπεζικές μετοχές για να ενεργοποιηθούν εντολές αγορών.

    Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) με τραπεζική αρωγή ανακάμπτει πάνω από τις 790 μονάδες, αλλά με περιορισμένα κέρδη, μόλις 0,13% και λίγες συναλλαγές, 25 εκατ. ευρώ.

    Στα 76 λεπτά η μετοχή της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 που βιώνει τα μπες – βγες της Capital, η οποία σήμερα ανακοίνωσε ότι μειώνει τη συμμετοχή της κάτω από 5%, όταν πριν από μία εβδομάδα την είχε αυξήσει πάνω από 5%…

    Ως αυτή την ώρα πάντως, έχουν αλλάξει χέρια πάνω από 6 εκατ. τεμάχια.

    Αγορές και κέρδη 2,4% στην ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 στα 2,97 ευρώ με σχεδόν 700 χιλιάδες κομμάτια, περιορισμός των αρχικών κερδών για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στα 0,77 ευρώ με 1,7 εκατ. τεμάχια και απώλειες 1,47% για την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 στην οποία το short, όπως αναφέρουν πληροφορίες, καλά κρατεί.

    Μικρού εύρους κινήσεις σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, απώλειες πάνω από 2,6% στην Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32 στα όρια των 16 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διολισθαίνει στα 8,82 ευρώ, ενώ η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 ανακαταλαμβάνει με μικρά κέρδη τα 4,90 ευρώ εν αναμονή της σημερινής απόφασης του Δ.Σ. της Επιχείρησης για επαναγορά ιδίων μετοχών. Στη μετοχή ο όγκος συναλλαγών διαμορφώνεται στις 280 χιλιάδες κομμάτια.

    Κίνηση προς τα 14 ευρώ για το Jumbo με μόλις 54 χιλιάδες κομμάτια.

    Επιφυλακτικότητα και προβληματισμός για τις επόμενες κινήσεις, καθώς το τρέχον 15θήμερο θεωρείται «καυτό» από κάθε άποψη, αποτελέσματα εισηγμένων στις ΗΠΑ, πληθωρισμός και αυξήσεις επιτοκίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης:

    UBS: Πώς θα μοιάζει η επόμενη ύφεση σε ΗΠΑ και Ευρώπη – Τα τέσσερα σενάρια

    Στο 1-1 η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο – Σε χαμηλό 20 ετών το ευρωπαϊκό νόμισμα

    Εγκαταλείπει ο Γουόρεν Μπάφετ τη κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων BYD;



    ΣΧΟΛΙΑ