Mε το βλέμμα στα αποτελέσματα οι αγορές και το Χρηματιστήριο  από την τρέχουσα εβδομάδα σε μία προσπάθεια οι επενδυτές να κρατηθούν από κάπου μήπως αλλάξει η τάση.

Αύριο Τετάρτη, 13/7 ανακοινώνεται ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, ενώ από σήμερα ανοίγει ο χορός των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου με την Pepsico να κάνει την αρχή ενώ, JPMorgan και Morgan Stanley ανακοινώνουν την Πέμπτη 14/7, Citigroup και Wells Fargo την Παρασκευή 15/7.

Ένα ακόμα πτωτικό άνοιγμα για τις αγορές και το Χ.Α. βεβαίως που περιορίζει τις αρχικές απώλειες σε 0,10%, με κίνηση στις 788 μονάδες και συναλλαγές 2 εκατ. ευρώ, ενώ η ψυχρολουσία που ήρθε από το Capital των 2 τρις. κεφαλαίων υπό διαχείριση,το οποίο μετά την αχική του ανακοίνωση για την αύξηση της  συμμετοχής στην Alpha (πάνω από 5,3%) , σήμερα με νεότερη ανακοίνωσή του, εμφανίζεται να έχει μειώσει το ποσοστό του  κάτω απο το 5%,  “στέλοντας” έτσι λανθασμένα μηνύματα  τόσο στο  ταμπλό, όσο και στον ήδη τραυματισμένο τραπεζικό κλάδο.

Τί πραγματικά συμβαίνει λοιπόν;

Βλέπουν οι ξένοι κι άλλα περιθώρια πτώσης;

Σε κάθε περίπτωση, όπως εξηγούν χρηματιστές σε περιόδους παρατεταμένης πτώσης ευνοείται το σορτάρισμα των μετοχών, στο οποίο μετέχουν οψίμως και οι Έλληνες επενδυτές.

Ως μία προσπάθεια, καταγραφής πρόσκαιρων κερδών.

Πάνω από 1,6% η πτώση στην Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,68, στα 0,748 ευρώ, λίγο πριν από τα χαμηλά των 73 λεπτών, στα 2,87 ευρώ υποχωρεί η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87, με απώλειες κάτω από 1%, ισχυρή νέα πτώση 2,4% στην Eurobank ΔΕΗ 0% 11,75, με την αγορά να περιμένει το σημερινό Δ.Σ. για την απόφαση του buy back.

Στα 13,52 ευρώ διολισθαίνει ο Μυτιληναίος, στα 15,66 η MOH, κάτω από τα 6 ευρώ τα ΕΛΠΕ, ενώ σε αρνητικό πρόσημο περνούν ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ.

Διαβάστε επίσης

Χρηματιστήριο: Ποιοι και πώς σορτάρουν την αγορά