ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το αργότερο έως τον Οκτώβριο βλέπουν εκλογές οι Έλληνες, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, διατηρώντας το προβάδισμα των 8,5 ποσοστιαίων μονάδων.
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα των 8,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 12,4%, έπεται το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Oι πολίτες εκτιμούν πως οι εκλογές θα διεξαχθούν το αμέσως προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα την περίοδο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου σε ποσοστό 56%.

Επίσης, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 35% εμπιστεύεται περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναντι ποσοστού 24% που λέει το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% εκτιμά ότι αν κυβερνούσε τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν χειρότερα τα πράγματα.


Τέλος, Το 25% απαντά πως καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, ενώ το 22% απαντά πως μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει καλύτερα.

Διαβάστε επίσης:
Ανδρουλάκης: Ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική συμφιλίωση το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου
Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η νέα σύμβαση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ βάζει το σιδηρόδρομο σε πρώτο πλάνο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζα Πειραιώς: Από 22 Δεκεμβρίου η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών μετά τη συγχώνευση με την Πειραιώς Holdings
- Eurobank: Αυξήθηκε κατά 8,1% το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το β’ τρίμηνο 2025
- ΑΑΔΕ: Νέες αναβαθμίσεις στο Ψηφιακό Πελατολόγιο και την εφαρμογή myDATAapp
- Γαλλία: Εκτοξεύτηκε στο 117,4% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος – Το μήνυμα Λεκορνί