Ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί ο πλειστηριασμός για τη βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο real estate πλειοδότησε στο τελευταίο μπιτάρισμα με 600 χιλιάδες ευρώ και έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον άλλο διεκδικητή, αφού το χτύπημα του ήταν κατά 100 χιλιάδες μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του mononews.gr από τις 4 σήμερα το απόγευμα η πολυτελής βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά ανήκει στην Επενδυτική Εταιρεία Καλό Λιβάδι που ανήκει στον Παναγιώτη Σελλά.Είναι εταιρεία διαχείρισης ακινήτων

1

Ο πλειστηριασμός που ξεκίνησε στις 10 το πρωί από τα 2,055 εκατ ευρώ, έφτασε στα το μεσημέρι στα 2,155εκατ ευρώ. Ο πλειοδότης αναδείχθηκε το τελευταίο λεπτό.

Συγκεκριμένα στο τελευταίο λεπτό της διαδικασίας κονταροχτυπήθηκαν δύο προσφορές. Η μία πρόσφερε 500 χιλιάδες ευρώ. Η εταιρεία του Παναγιώτη Σελλά 600 χιλιάδες ευρώ και απέκτησε την εμβληματική βίλα στο λιμάνι της Υδρας.

Νωρίτερα το mononews.gr ανέφερε πως: Σε νέο ιδιοκτήτη οδηγήθηκε η βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα, ένα από τα δύο σπίτια που διατηρούσε και επισκεπτόταν ο επιχειρηματίας στο νησί. Παρά τις προσπάθειες της μοναχοκόρης του επιχειρηματία, το αρχοντικό βγήκε σήμερα το πρωί στο σφυρί και κατακυρώθηκε ύστερα από εξάωρη μάχη, έναντι τιμήματος που ξεπέρασε κατά σχεδόν 700.000 ευρώ την τιμή εκκίνησης.

Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι εξάντλησαν όλα τα χρονικά περιθώρια για τη διεκδίκηση του ακινήτου, αφού μετά από πολύ καιρό ένας πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε στα… πέναλτι. Το πρώτο σφυρί χτύπησε στις 10 και το ακίνητο κατέληξε στο νέο του ιδιοκτήτη στις 4 το απόγευμα, δύο ώρες μετά την κανονική λήξη της διαδικασίας και έπειτα από τις 24 πεντάλεπτες παρατάσεις.

Η αρχική του τιμή ήταν 2,05 εκατ. ευρώ, ενώ είχε κατασχεθεί από την επισπεύδουσα Eurobank για οφειλή 200 χιλιάδων και ήταν προσημειωμένο έναντι υποθήκης 2,6 εκατ. υπέρ της ίδιας τράπεζας. Τελικά, το αρχοντικό άλλαξε χέρια έναντι 2,67 εκατομμυρίων, τιμή που δείχνει ότι οι ενδιαφερόμενοι έπαιξαν στο… ευρώ, αν υπολογιστεί ότι οι προσφορές έπεφταν βροχή για έξι ώρες.

Είχε προηγηθεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Μαρία Κοντομηνά για να σώσει τη βίλα, έστω και την τελευταία στιγμή. Εντούτοις, δεν τα κατάφερε και η κατοικία που ο ίδιος ο Δημήτρης Κοντομηνάς διακόσμησε, αποτελεί από σήμερα το καταφύγιο του νέου της κατόχου.

Η θέση του είναι που δικαιολογεί και την τιμή εκκίνησης, 4.551 ευρώ το τετραγωνικό, όσο κοστολογήθηκε. Η βίλα, χτισμένη πάνω στο κύμα, με θέα στο λιμάνι του νησιού, πάνω από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, εύκολα προσβάσιμο από το λιμάνι, με τα πόδια. είναι διακοσμημένη με το γούστο του επιχειρηματία. Ο ίδιος την ανακαίνισε με άριστης ποιότητας υλικά, για αυτό και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, όπως διαπίστωσαν οι εκτιμητές κατά την επί τόπου αυτοψία.

Αποτελούσε ιδιοκτησία της Διευρωπαϊκής Εταιρείας Επενδύσεων, εταιρεία με έδρα τη διεύθυνση της Demco επί της Αττικής Οδού, ενώ διαχειρίζεται από το ίδιο πρόσωπο με την επενδυτική του Δημήτρη Κοντομηνά.

Ήταν ένα asset, που σύμφωνα με έρευνα της τοπικής κτηματαγοράς, απευθύνονται σε μικρό αγοραστικό κοινό και οι χρόνοι διάθεσης είναι μεγάλοι. Ωστόσο, κατά την τελευταία διετία υπάρχει ανοδική ζήτηση, όπως φάνηκε και από το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού.

Η βίλα έχει χτιστεί σε οικόπεδο 363 τ.μ. και έχει συνολική επιφάνεια 453 τετραγωνικών. Αποτελείται από έξι κύρια δωμάτια 230 τ.μ., με βοηθητικό χώρο 70 τ.μ.. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει καθιστικό δίπλα στην αυλή, χώρο μεγάλης κουζίνας, βοηθητικό δωμάτιο, διάδρομο, μπάνιο και τέσσερα master υπνοδωμάτια με προθάλαμο καθώς και μεγάλο στεγασμένο εξωτερικό διάδρομο.

Η υψηλότερη στάθμη αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, master υπνοδωμάτιο με βεστιάριο και μπάνιο, δύο βοηθητικά δωμάτια για ξενώνες, μικρή αποθήκη, και το εσωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον κάτω όροφο. Έχει δάπεδα ξυλείας, εξωτερικά κουφώματα ξυλείας, ντουλάπια κουζίνας και μπάνια πολυτελούς κατασκευής, ενώ για τη θέρμανση και την ψύξη έχει τοποθετηθεί κεντρικός κλιματισμός.

Οι αυθαιρεσίες που δεν πρόλαβαν να τακτοποιηθούν

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας δεν πρόλαβε να τακτοποιήσει πολεοδομικά τη βίλα, καθώς διαπιστώθηκαν αυθαιρεσίες για τις οποίες προσκομίστηκαν στοιχεία. Η υπαγωγή του στις διατάξεις περί τακτοποίησης αυθαιρέτων είναι μεν γεγονός, αλλά εξαιτίας αυτού χαρακτηρίζεται «μειονεκτικό και επισφαλές», ειδικά στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η τακτοποίηση-ρύθμιση του, κάτι, που πάντως, δεν έλαβαν υπόψη τους οι υποψήφιοι.

Θα πρέπει, δηλαδή, ο υποψήφιος αγοραστής να λάβει υπόψη του ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μη μπορεί να μεταβιβαστεί, να απαιτηθεί η κατεδάφιση του αυθαίρετου τμήματος και να επιβληθεί πρόστιμο ανέγερσης και ετήσιο πρόστιμο διατήρησης ανάλογα με την παλαιότητα που θα κρίνει η αρμόδια πολεοδομία και μέχρι την άρση της αυθαιρεσίας, να επηρεαστεί αρνητικά η εμπορική αξία του ακινήτου, ενώ υπάρχουν τμήματα στο κτίριο που κατασκευάστηκαν χωρίς εγκεκριμένη στατική μελέτη και για την τακτοποίηση-ρύθμιση τους απαιτείται ανάλογα με την κατηγορία του ακινήτου και τη χρήση του, είτε έλεγχος δομικής τρωτότητας του φέροντα οργανισμού συνοδευόμενος από αναλυτική τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού και φωτογραφίες, είτε μελέτη στατικής επάρκειας, από την οποία μπορεί να προκύψει η αναγκαιότητα ενίσχυσης του υφιστάμενου φέροντος οργανισμού.

Διαβάστε επίσης:

Δ. Κοντομηνάς: Εξάωρη μάχη για το αρχοντικό στην Ύδρα – Με 2,7 εκατ. σε νέο ιδιοκτήτη