Αλλαγή στάσης από τον Χουλουσί Ακάρ μετά το σύντομο τετ-α-τετ με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Ο Ακάρ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Θεωρούμε σημαντικό να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων με την Ελλάδα. Το να εστιάσουμε σε μια θετική ατζέντα, μαζί με τη μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία».

1

Ο Ακάρ μίλησε και για το πρόβλημα εξαγωγών και μεταφοράς των σιτηρών από την Ουκρανία, λέγοντας ότι η χώρα του εργάζεται για να διασφαλίσει την γρήγορη επίλυση του ζητήματος, με τη διεξαγωγή της συνάντησης Ρωσίας, Ουκρανίας, ΟΗΕ και Τουρκίας, τονίζοντας ότι και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ένα σχέδιο ως προς αυτό.

Ακόμα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας σχολίασε την ενταξιακή πορεία των σκανδιναβικών χωρών στο NATO και είπε ότι: «Η πολιτική και οικονομική υποστήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας σε τρομοκρατικές οργανώσεις, με προμήθεια οπλικών συστημάτων, έχουν μετατρέψει αυτές τις χώρες σε εστία τρομοκρατίας και έπίσης αποτελούν απειλή για το ΝΑΤΟ».

Το σύντομο τετ α τετ Παναγιωτόπουλου – Ακάρ στις Βρυξέλλες, σχολίασε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σε σχετική ανάρτηση στο Twitter.

«Στη συνάντηση του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Έλληνα ομόλογό του, τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, η επικέντρωση στη θετική ατζέντα, η συμβολή αυτής της επικοινωνίας στις σχέσεις καλής γειτονίας, η διμερής/περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση των εντάσεων» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Διαβάστε επίσης:

Τι κρύβεται πίσω από τα on camera χαμόγελα Δένδια-Τσαβούσογλου και Παναγιωτόπουλου-Ακάρ – Το παρασκήνιο και οι πιέσεις

«Η σημασία διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας» υπογραμμίστηκε στη συνομιλία Ν. Παναγιωτόπουλου – Χ. Ακάρ

Κομισιόν: Δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης από τις σημερινές μειώσεις των ροών ρωσικού φυσικού αερίου