• Big Story

    Σοκ: Νεκροί πολίτες απο επίθεση φορτηγού στην Ιερουσαλήμ! (Video)


    Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 15 τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό έπεσε σήμερα το πρωί πάνω σε πεζούς που περπατούσαν σε δημοφιλή πεζόδρομο απέναντι από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσαν η αστυνομία και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών χαρακτηρίζοντας το συμβάν σκόπιμη επίθεση.

    “Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, μία σκόπιμη επίθεση”, δήλωσε μία εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Ισραηλινό Ραδιόφωνο, το οποίο μετέδωσε ότι τα πτώματα “ήταν διάσπαρτα στο δρόμο”. Το ραδιόφωνο μετέδωσε επίσης ότι ο οδηγός του οχήματος και το φορτηγό δέχτηκαν πυρά.

    Σύμφωνα με παλαιστινιακά ΜΜΕ ο οδηγός του φορτηγού, που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, ονομάζεται Φάντι αλ Κανμπάρ κι είναι κάτοικος της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ο θείος του, Άμπου Άλι είπε ότι ο 28χρονος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και διέμενε στην συνοικία Τζάμπελ Μουκάμπαρ.

    Εννέα άνθρωποι συνελήφθησαν μεταξύ αυτών πέντε συγγενείς του δράστη, προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση, σύμφωνα με την αστυνομία.
    Οι τέσσερις νεκροί είναι η ανθυπολοχαγός Γιαέλ Γεκουτίελ (20 ετών) και οι στρατιώτες Σιρ Χαντζάτζ (22 ετών), Σίρα Τζουρ (20 ετών) και Ερέζ Όρμπαχ (20 ετών).

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε την περιοχή της επίθεσης και έκανε γνωστό ότι συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσουν την απάντηση του Ισραήλ.

    «Γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους» τόνισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε τί στοιχεία διαθέτει προκειμένου να προβεί σε αυτού του είδους το συμπέρασμα.

    Από την πλευρά του ο αρχηγός της αστυνομίας Ρόνι Αλσέιχ είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο οδηγός να εμπνεύστηκε από την επίθεση με φορτηγό τον Δεκέμβριο σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, όπου σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι. «Είναι δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό κάθε προσώπου για να καθορίσει τι το οδήγησε (να διαπράξει μια επίθεση), αλλά αναμφίβολα αυτά τα πράγματα έχουν αντίκτυπο» επισήμανε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

    Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφεται η στιγμή που το φορτηγό «ποδοπατά» τους στρατιώτες που βρίσκονται έξω από ένα πούλμαν, περιμένοντας να επιβιβαστούν, ενώ γυρίζει πίσω για να πατήσει και όσους περισσότερους μπορεί. Οι σκηνές που ακολουθούν είναι συγκλονιστικές.

    https://youtu.be/i7wINWUt1HI

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκέφθηκε την περιοχή της επίθεσης και έκανε γνωστό ότι συγκάλεσε το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσουν την απάντηση του Ισραήλ.

    «Γνωρίζουμε την ταυτότητα του δράστη. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους» τόνισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε τί στοιχεία διαθέτει προκειμένου να προβεί σε αυτού του είδους το συμπέρασμα.

    Από την πλευρά του ο αρχηγός της αστυνομίας Ρόνι Αλσέιχ είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο οδηγός να εμπνεύστηκε από την επίθεση με φορτηγό τον Δεκέμβριο σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, όπου σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι. «Είναι δύσκολο να μπει κανείς στο μυαλό κάθε προσώπου για να καθορίσει τι το οδήγησε (να διαπράξει μια επίθεση), αλλά αναμφίβολα αυτά τα πράγματα έχουν αντίκτυπο» επισήμανε ο ίδιος σε δημοσιογράφους.

    Η επίθεση ήταν η φονικότερη παλαιστινιακή επίθεση στην Ιερουσαλήμ εδώ και μήνες και είχε στόχο δόκιμους του στρατού που αποβιβάζονταν από λεωφορείο, το οποίο τους είχε μεταφέρει στον πεζόδρομο Αρμόν Χανατζίβ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έφυγε» η πρώτη τηλεπαρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης



    ΣΧΟΛΙΑ