ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κεφαλογιάννης: Διπλασιάζονται τα θερμικά drones για τον εντοπισμό πυρκαγιών – 40 εκατ. ευρώ φέτος στους δήμους
Συνεχίζεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά χτες στο Πανόραμα Βούλας, ενώ όλες οι δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για την περίπτωση αναζωπύρωσης.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι ζημιές σε περιουσίες εντοπίζονται μόνο στην περιοχή της ‘Ανω Βούλας, όπου μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές σε δέκα κτήρια, ενώ έχουν καεί ολοσχερώς ένα ΙΧ και μια μοτοσικλέτα και έχουν υποστεί ζημιές άλλα δύο ΙΧ αυτοκίνητα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Έκτορος, Αριστείδου, Θεσσαλίας, Αρματολών και Λαμίας, απ’ όπου απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι κάτοικοι χτες το απόγευμα. Τα περισσότερα σπίτια, όπως αναφέρεται από το Π.Σ., έχουν υποστεί ζημιές εξωτερικά, σε τοιχοποιίες, κήπους, μαντρότοιχους έπιπλα κήπου, υδρορροές, τέντες, πέργκολες και ηλιακούς θερμοσίφωνες, αλλά σε ένα σπίτι στην οδό Αρματολών η φωτιά μπήκε μέσα και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ισόγειο και τον 1ο όροφο, ενώ στο διπλανό του κάηκε η στέγη, έπεσαν οι σοβάδες εξωτερικά και καταστράφηκε το σαλόνι του κήπου.
Η καταμέτρηση από την πυροσβεστική δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται, ενώ γίνεται παράλληλη καταμέτρηση από τον δήμο και την Περιφέρεια, προκειμένου να υπάρξει ακριβής λίστα με τις καταστροφές από την πυρκαγιά.
Όπως έγινε γνωστό από το πυροσβεστικό Σώμα, η πυρκαγιά, τόσο στην περιοχή της ‘Ανω Βούλας, όσο και προς την Βάρη, είναι οριοθετημένη, δεν υπάρχουν ενεργές εστίες και δεν υφίσταται κίνδυνος επέκτασης, ωστόσο δεν θεωρείται ακόμα υπό έλεγχο.
Στις 14.30 απογειώθηκαν από την Ελευσίνα και δύο αεροσκάφη «καναντέρ» CL-215 για εναέρια επιτήρηση και για ρίψεις νερού, αν χρειαστεί, σε δύσβατα σημεία, για διευκολύνεται το έργο των επίγειων δυνάμεων.
Διαβάστε επίσης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Συνεταιριστική Ηπείρου: Ποια είναι η τραπεζική «νύφη» που βρήκε ο εφοπλιστής Νομικός
- Χιονάτη: Η χρυσή ιστορία πίσω από την πιο αποτυχημένη live action ταινία που «πληγώνει» τη Disney
- Star Bulk: Ένας χρόνος μετά το deal με την Eagle Bulk – Πώς θεμελιώνει την κυριαρχία τoυ ο κολοσσός του Πέτρου Παππά
- H συμμαχία Σόλακ – Βαρδινογιάννη, o πόλεμος για το Mundial, η κρίση με Παπανώτα, τι αλλάζει στην ΕΡΤ ο Παπαδόπουλος και πόσο θα κοστίσει η Eurovision
