Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σε μια εβδομάδα, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, ο κ. Σολτς θα παρακαθήσει σε δείπνο, έπειτα από πρόσκληση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

1

Ο Γερμανός ηγέτης θα διανυκτερεύσει στη Θεσσαλονίκη, από όπου την επόμενη ημέρα θα μεταβεί στη Βόρεια Μακεδονία και ακολούθως στη Βουλγαρία. Θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις του κ. Σολτς την Παρασκευή στο Κόσοβο και στη Σερβία.

Στην Αθήνα η Γερμανίδα ΥΠΕΞ

Παράλληλα, στην Αθήνα θα μεταβεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία θα γίνει δεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό της Νίκο Δένδια και με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ θα μεταβεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας.

Η καλή ανταλλαγή απόψεων με τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη θα συνεχιστεί και στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του καγκελάριου

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξε και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων» και θεωρούμε ότι «αυτή η εταιρική ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί και σε αυτό το ταξίδι», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος στην επικείμενη επίσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς την επόμενη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με την περιοδεία του στα Βαλκάνια, η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή από την Σερβία και το Κόσοβο και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, με τη μετάβαση του καγκελάριου από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιείται και η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στη Βόρεια Μακεδονία και τη Βουλγαρία, ο κ. Μπούχνερ δήλωσε ότι αφορά «την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και τη γερμανική συνεισφορά για τη βελτίωση της περιφερειακής συνεργασίας και την υπέρβαση των διμερών εμποδίων».

Αντικείμενο των συνομιλιών «θα αποτελέσει βεβαίως και ο περαιτέρω συντονισμός με τους στενούς εταίρους και συμμάχους στην ΕΕ ή στο ΝΑΤΟ και με υποψήφιους προς ένταξη, για τις επιπλέον κοινές αντιδράσεις στη ρωσική πολεμική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, προσέθεσε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε το έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Γερμανία: Θύελλα από τις καταγγελίες για τους εξοπλισμούς στην Ουκρανία – Πώς “εμπλέκεται” η Ελλάδα