• Top Stories

    Συμβασιούχοι ΟΤΑ: Νέο «καθεστώς» για μονιμοποιήσεις και αυξήσεις μισθών

    • NewsRoom


    Με μια απλή δικαστική απόφαση μπορούν πλέον να νομιμοποιηθούν, αλλά και να λάβουν μισθολογικές αυξήσεις χιλιάδες συμβασιούχοι των δήμων. Η σχετική τροπολογία, η οποία περιελήφθη στο νομοσχέδιο για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό,  ψηφίστηκε ήδη από τη Βουλή, πριν τις γιορτές.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου στους δήμους που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου και είχαν δικαιωθεί, θα μπορούν πλέον να μονιμοποιούνται άμεσα, εφόσον ο εργοδότης τους, δηλαδή οι δήμοι, κρίνει ότι δεν χρειάζεται να προσφύγει εκ νέου στα δικαστήρια. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα με μία δικαστική απόφαση να παρασχεθούν μισθολογικές αυξήσεις στους συγκεκριμένους υπαλλήλους.

    Έτσι,  η μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων που έχουν ήδη δικαιωθεί από τα δικαστήρια, θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των αρμόδιων φορέων. Αν και οι δήμαρχοι θα συνεχίζουν να έχουν τη δυνατότητα νέας προσφυγής, εκτιμάται ότι κάτι τέτοιο θα σταματήσει να γίνεται στις περισσότερες των περιπτώσεων προκειμένου να αποφευχθεί το πολιτικό κόστος.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Καθημερινής», οι αλλαγές αυτές έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του οικονομικού επιτελείου, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν νέες δαπάνες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ειδικά το «παράθυρο» που διανοίγεται για μισθολογικές αυξήσεις προκαλεί μεγάλους πονοκεφάλους καθώς υπάρχει ανησυχία ότι το κόστος μπορεί να εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καιρός: Τσουχτερό κρύο, χιόνια και παγετός στην Αθήνα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: 5.000 αποχωρήσεις μέσα στο 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τέλη κυκλοφορίας – φόροι: 4 και σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ