• First Top Stories

    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Το «στρώνει» και στην Αθήνα

    • NewsRoom
    χιονιάς


    Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει από αύριο, Τετάρτη τη χώρα. Χιονιάς, θυελλώδεις άνεμοι και παγετός είναι τα χαρακτηριστικά που προβλέπει μέχρι και το Σάββατο η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε την Τρίτη (27/12/2016).

    Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το σκηνικό θα «ντύσουν» οι πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, οι θυελλώδεις βοριάδες 8-9 μποφόρ στα πελάγη και οι πολικές θερμοκρασίες.

    Αναλυτικά για αύριο, Τετάρτη προβλέπονται χιονοπτώσεις σε ορεινές, ημιορεινές και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και βόρεια).

    Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι 7-8 μποφόρ και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ στο Ιόνιο και από το βράδυ σταδιακά και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από τα βόρεια.

    Θα χιονίσει και στην Αθήνα

    Από την Πέμπτη (29/12) έως και το Σάββατο (31/12) χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Ωστόσο, το Σάββατο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

    Οι άνεμοι θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ στο Αιγαίο, με βαθμιαία εξασθένηση την Παρασκευή (30-12-2016). Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ολικός στα κεντρικά και βόρεια.

     



    ΣΧΟΛΙΑ