ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Ayunda Faza Maudya — τραγουδίστρια και ηθοποιός περισσότερο γνωστή ως Maudy Ayunda — ορίστηκε εκπρόσωπος της χώρας που θα έχει την προεδρία κατά την επικείμενη συνάντηση.
Η Ayunda αναλαμβάνει τον συγκεκριμένο ρόλο την ώρα που η Ινδονησία ως προεδρεύουσα καλείται να κρατήσει τη λεπτή ισορροπία της φιλοξενίας αρκετών εκ των ηγετών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, στο πλαίσιο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι εκπρόσωποι έχουν προσκληθεί στη συνάντηση των G20 στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι κάποια κράτη απειλούν με μποϊκοτάζ.
Εκτός από την Ayunda θα υπάρξουν μία σειρά από διασημότητες, ιδρυτές startup και παιδιά μεγιστάνων που θα αναλάβουν πολιτικούς ρόλους, καθώς η διοίκηση του Ινδονήσιου προέδρου Joko Widodo προσπαθεί να προσελκύσει τον νεότερο πληθυσμό που αντιμετωπίζει υψηλή ανεργία. Πάνω από το ήμισυ των 273 εκατομμυρίων πολιτών της χώρας είναι ηλικίας κάτω των 35 ετών και το ποσοστό ανεργίας για τα άτομα ηλικίας 16 έως 30 ετών κυμαίνονταν στο 14% πέρυσι.
«Αυτές οι συμβολικές αναθέσεις ρόλων είναι μέρος των προσπαθειών να μετριαστεί η κριτική από τη νεολαία για κρίσιμα ζητήματα, όπως η απασχόληση και οι δημόσιες υπηρεσίες», δήλωσε ο Wasisto Raharjo Jati, πολιτικός ερευνητής στην Εθνική Υπηρεσία Έρευνας και Καινοτομίας. «Η προσέγγιση της κυβέρνησης κλίνει προς τους προνομιούχους νέους της πόλης — το είδος των millennials που ταιριάζουν στην ιδέα που θέλει να προωθήσει — ενώ αφήνει έξω την πλειονότητα που είναι μεσαίου προς χαμηλότερου εισοδήματος και ζει σε αγροτικές περιοχές».
Η ανεργία στους νέους της Ινδονησίας είναι πιο πιθανό να ανέλθει σε διπλάσιο ποσοστό από το εθνικό ποσοστό του 6,5%. Παρά τα κρατικά προγράμματα κατάρτισης για την απασχόληση και τις υποτροφίες για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, περίπου ένας στους πέντε από αυτούς δεν εργάζεται, ούτε σπουδάζει, στοιχεία αρνητικά για τον στόχο της Ινδονησίας να γίνει μια οικονομία υψηλότερου εισοδήματος έως το 2045.
Χωρίς διπλωματική και οικονομική εμπειρία
Η Ayunda, η οποία στερείται διπλωματικής ή οικονομικής εμπειρίας, ανέλαβε τον ρόλο στις 31 Μαρτίου. Στην πρώτη της ενημέρωση, φάνηκε να αγνοεί σημαντικές ερωτήσεις, όπως αυτές που αφορούν στην παρουσία του Πούτιν. Οι διοργανωτές είπαν στους δημοσιογράφους να ρωτήσουν για την προσωπικότητά της.
Ως μέλος της ομάδας εκπροσώπων, ο ρόλος της είναι να αναφέρει τα αποτελέσματα της συνάντησης της G20 που σχετίζονται με την Ινδονησία, ενώ τα πιο ευαίσθητα θέματα θα χειρίζονται άλλοι εκπρόσωποι, είπε η Ayunda απαντώντας σε ερωτήσεις του Bloomberg.
Επιλέχθηκε με το σκεπτικό ότι μπορεί να προσεγγίσει το ευρύτερο κοινό, ειδικά τη γενιά των millennial και Gen Z, δήλωσε ο Dedy Permadi, εκπρόσωπος του υπουργείου Επικοινωνιών. Όταν το Bloomberg έστειλε ερωτήσεις σχετικά με το G20 στο υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Επικοινωνιών, τα ερωτήματα απευθύνθηκαν σε αυτήν ως εκπρόσωπο.
Ο διορισμός της Ayunda έχει νόημα λόγω της εκπαίδευσής της στο εξωτερικό και της προσπάθειας της κυβέρνησης να δημιουργήσει πρότυπα για τους νέους, δήλωσε ο Irfan Wahyudi, αναπληρωτής κοσμήτορας στη σχολή κοινωνικών και πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Airlangga. Αλλά για το G20, η χώρα χρειάζεται έναν εκπρόσωπο που να μπορεί να μιλήσει για παγκόσμια ζητήματα εκ μέρους της, είπε.
Το 2019, ο Jokowi διόρισε επτά millennials στην ομάδα συμβούλων του, συμπεριλαμβανομένης της Putri Tanjung, της 25χρονης κόρης του μεγιστάνα Chairul Tanjung της CT Corp., καθώς και των ιδρυτών startup, Adamas Belva Devara, 31 ετών, και Andi Taufan Garuda Putra, 35 ετών. Το προσωπικό της ομάδας του προέδρου μπορεί να λαμβάνει μηνιαία αποζημίωση 51 εκατομμυρίων ρουπίων (3.550 δολάρια), σε μια χώρα όπου το μέσο εισόδημα των νέων είναι 2 εκατομμύρια ρουπίες.
Μήνες αργότερα, ο Andi Taufan Garuda Putra παραιτήθηκε αφού χρησιμοποίησε επίσημα επιστολόχαρτα της κυβέρνησης για να ζητήσει υποστήριξη για τις δραστηριότητες της εταιρείας του, ενώ ο Devara παραιτήθηκε μετά από τη δημόσια κατακραυγή, επειδή η εταιρεία του ήταν μεταξύ εκείνων που επιλέχθηκαν να χειριστούν μία κρατική σύμβαση 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επαγγελματική εκπαίδευση.
Σημειώνεται ότι οι νέοι Ινδονήσιοι ανησυχούν κυρίως για οικονομικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην εκπαίδευση, στην αγορά εργασίας και σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που θα τους βοηθήσει να ξεκινήσουν επιχειρήσεις, δήλωσε ο Hasanuddin Ali, διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία ερευνών Alvara Strategic. Την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες φοιτητές βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για ζητήματα όπως το αυξανόμενο κόστος των τροφίμων και των καυσίμων.
Διαβάστε ακόμη:
Γέλεν: Οι ΗΠΑ δεν θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της G20 αν είναι παρούσα η Ρωσία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πιερρακάκης: Επανέρχονται τα αθλητικά σχολεία από το επόμενο σχολικό έτος
- Eurobank: Διευρύνει τη συνεργασία της με την Plum αποκτώντας μειοψηφικό κεφάλαιο €5 εκατ.
- Όμιλος Γρηγόρης: Αύξηση 20% στον τζίρο το 2023 – Διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων
- Μεικτή εικόνα στην Ασία – Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Κίνα