Δημόσια έργα ύψους 100 εκατ. ευρώ έχει βάλει στόχο να βάλει εντός τετραετίας στο χαρτοφυλάκιό της η εισηγμένη Profile Software, όπως είπε στο πλαίσιο παρουσίασης των στόχων της εταιρείας στους θεσμικούς επενδυτές, ο διευθύνων σύμβουλος, Ευάγγελος Αγγελίδης.

«Το πλάνο εξελίσσεται όπως το έχουμε προδιαγράψει. Αρχικός στόχος ήταν να περάσουμε τα 30 εκατ. το διάστημα 2023 – 2026, χάρη και στο Ταμείο Ανάκαμψης», σημείωσε ο CEO της εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού, προσθέτοντας ωστόσο, πως έργα που έχουν ήδη υπογραφεί ή έχουν κατακυρωθεί στην Profile κυμαίνονται στα 15 εκατομμύρια, με την εταιρεία να θεωρείται καλά τοποθετημένη στη διεκδίκηση projects επιπλέον 50 εκατ. ευρώ.

1

Εντός του 2021, ο όμιλος ολοκλήρωσε το ηλεκτρονικό πινάκιο για το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Δικαιοσύνης και έθεσε σε παραγωγική λειτουργία το ΣΔΙΤ για το σύστημα ηχογράφησης – αποηχογράφησης πρακτικών στις ποινικές δίκες για το υπουργείο Δικαιοσύνης, στα πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, ενώ το σύστημα επεκτείνεται και για το σύνολο των Ποινικών Δικαστηρίων της χώρας.

Αναφορικά με τον ανταγωνισμό στο πεδίο των δημοσίων έργων, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης σχολίασε πως «υπάρχουν τόσες ανάγκες που το μείζον είναι να τακτοποιηθεί το δημόσιο, επομένως δε θεωρούμε ότι θα δουλεύουμε κάτω του κόστους».

Η Profile δρέπει τους καρπούς της εξαγοράς

Μιλώντας για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, ο κ. Αγγελίδης εκτίμησε ότι ο τζίρος του 2022 θα σπάσει το φράγμα των 25 εκατομμυρίων, όταν το 2021 διαμορφώθηκε σε 20,1 εκατ. ευρώ, ήδη αυξημένος κατά 33,7%. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 70% των εσόδων έρχεται από τις ξένες αγορές και η αξία των νέων συμβάσεων που υπογράφηκαν το 2021 ήταν σχεδόν 13 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 46% σε σχέση με το 2020.

Το EBITDA του 2021 έφτασε τα 5,5 εκατ. και τα καθαρά κέρδη τα 2,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά 23,8% και κατά 131,6%. Ο κύκλος εργασιών του ομίλου για το φετινό α’ τρίμηνο εμφάνισε αύξηση κατά 90% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπου το 32% αφορά οργανική ανάπτυξη και το υπόλοιπο προέρχεται από την ενσωμάτωση της Centevo, και εφόσον δεν επιβαρυνθεί περαιτέρω η γενικότερη γεωπολιτική και οικονομική κατάσταση, αναμένεται ότι θα επιτευχθεί ικανοποιητικός ρυθμός ανάπτυξης για το σύνολο του έτους.

«Η εταιρεία είναι διπλάσια σε σχέση με πριν πέντε χρόνια. Το περιθώριο EBITDA φτάνει το 27%, κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να επενδύουμε 20% – 25% του τζίρου σε έρευνα και ανάπτυξη και να παραμένουμε σε συνθήκες υγιούς χρηματοοικονομικής διάρθρωσης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Φέτος η Profile θα δρέψει τους καρπούς της εξαγοράς που πραγματοποίησε τον Μάρτιο του 2021, αυτή της σκανδιναβικής Centevo AB, η οποία από 6 εκατ. ευρώ τζίρου το 2021, φέτος θα πιάσει τα 7 εκατ. πωλήσεων.

Θυμίζουμε πως η Centevo AB δραστηριοποιείται στην αγορά της ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης επενδύσεων από το 1991, εδρεύει στη Στοκχόλμη και αποτελείται από δύο μονάδες, μία στη Στοκχόλμη και μία στο Όσλο της Νορβηγίας. Εξυπηρετεί τους μεγαλύτερους asset και fund managers, καθώς και τράπεζες της ευρύτερης περιοχής.

Διπλασιάζεται ο κλάδος του χρηματοοικονομικού software

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας τεχνολογίας, η αξία του κλάδου του χρηματοοικονομικού software προβλέπεται να διπλασιάζεται τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. “Μεσοπρόθεσμα βλέπουμε τις εξής τάσεις: να ισχυροποιείται η ελληνική αγορά και να προκύπτουν νέα έργα, να εμφανίζεται σημαντικές ευκαιρίες από cross sales στη Σκανδιναβία και να διαφοροποιούνται οι fintech υπηρεσίες”, εκτίμησε ο κ. Αγγελίδης.

Διαβάστε επίσης:

Profile Software: Άλμα 131% στα καθαρά κέρδη το 2021, στα 20,1 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών