• Πολιτική

    Μιχάλης Ροδόπουλος: Έχει ευθύνη η κυβέρνηση για το λουκέτο στον ΔΟΛ;

    • Contributor


    Σχετικά με ΔΟΛ μερικές παρατηρήσεις:

    1. Έκανε πολιτική ο ΔΟΛ; Έκανε. Όλες οι εφημερίδες παγκοσμίως κάνουν πολιτική και υποστηρίζουν κόμματα, απόψεις, παίρνουν θέση κλπ.

    2. “Ανεβοκατέβαζε Κυβερνήσεις”. Προφανώς μια εφημερίδα έχει αξίωση οι θέσεις της να επικρατήσουν στην κοινωνία. Εδώ εσείς γράφετε στατα και πανηγυρίζετε αν η αντιπολίτευση ή η κυβέρνηση ακολουθήσει την φεησμπουκική γραμμή. Δεν είναι αθέμιτο να υποστήριζει μια κυβέρνηση. Εξάλλου είναι ο λόγος των Νέων απέναντι στο λόγο του Ριζοσπάστη, της Αυγής, της Καθημερινής κλπ. Αυτές γιατί δεν ανεβοκατέβαζαν Κυβερνήσεις;

    3. “Φταίει ο ΔΟΛ για το χάλι της Χώρας”. Εδώ υπάρχει μια τεράστια αντίφαση. Συνήθως αυτοί που το λένε μισούνε τον Τσίπρα. Δηλαδή υποστηρίζουν αναγκαστικά το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και κάποιον από την αποδω μεριά. Ο ΔΟΛ λοιπόν κατέστρεψε τη Χώρα επειδή στήριξε τη μεριά που υποστηρίζουν; Ή μήπως την κατέστρεψε με κάποια πρωτοσέλιδα υπέρ Τσίπρα για λίγες μέρες; Δηλαδή περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑιος να διαβάσει Ψυχάρη για να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ;

    4. Έπαιρνε δάνεια αέρα; Έπαιρνε δάνεια χωρίς να τηρείται οπωσδήποτε η τραπεζική πρακτική. Από την τελευταία ΕΠΕ ως τον ΔΟΛ, από τον υπερχρεωμένο νοικοκυριό ως την ΑΕ που εξάγει προϊόντα έπαιρναν δάνεια χωρίς επαρκείς εγγυήσεις. Γι’ αυτό και μιλάμε για τραπεζική φούσκα.

    5. Παρουσίαζε μονόπλευρα; Δεν θα το έλεγα. Έδινε έμφαση σε αυτό που ήθελε αλλά περιείχε συχνά το πλήρες ρεπορτάζ. Χαρακτηριστικά παρακολουθώντας για το τρέχον θέμα με την 13η σύνταξη, έβρισκα όλες τις δηλώσεις των ξένων που δεν ευνοούσαν την αντιπολιτευτική θέση κ αρα την θέση ΔΟΛ. Και αν υπήρχαν ανεπάρκειες, οκ δεν είναι οι δημοσιογράφοι πανεπιστήμονες. Προσπαθούν να καλύπτουν μεγάλο εύρος θεμάτων και είναι δύσκολο αυτό. Ας μην βάζουμε τον πήχυ στο Θεο για τον ΔΟΛιτη και στο πάτωμα για τους άλλους. Συγκριτικά να κρίνουμε.

    6. Έχει ευθύνη η Κυβέρνηση που έκλεισε ο ΔΟΛ; Η κυβέρνηση έχει σίγουρα ευθύνη για την στοχοποίηση των δημοσιογράφων και αντιπολιτευτικών μέσων. Να πω και κάτι άλλο. Βλέπω αντιπολιτευτικά μέσα, κυρίως σάιτς και εφημερίδες που έχουν κόψει εντελώς αλυσίδα, παράνοια και πόρωση. Ο ΔΟΛ δεν εξέπεσε σε τόσο φτηνή κριτική και σπέκουλα παρότι είχε κάθε λόγο να μισεί Τσίπρα περισσότερο από όλους.

    7. Έχει ευθύνη η ιδιοκτησία που έκλεισε ο ΔΟΛ; Πρωτίστως. Μην βλέπετε τη μίση εικόνα. Οι λογαριασμοί που δεσμεύτηκαν ήταν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα χρέη. Με όρους αγοράς δύσκολα θα εξασφάλιζε ικανοποιητικό τραπεζικό δανεισμό. Τουλάχιστον δεν εισφέρεται κάποιο στοιχείο γι αυτο. Δεν έχω τα οικονομικά στοιχεία και μακάρι να είναι λάθος η εντύπωση μου και να επιβιώσει, με στρατηγικό επενδυτή (πιθανότερο σενάριο) ή ρύθμιση δανείων (ασθενέστερο σενάριο). Το να λέμε όμως ότι συντηρείται η Αυγή με τερτίπια και τα Καλογριτσέικα με κλείσιμο ματιού, δεν σημαίνει πως πρέπει να αξιώνουμε να επεκταθεί σε όλους αυτό, αλλά να καταργηθεί για όλους.

    Ο Μιχάλης Ροδόπουλος είναι δικηγόρος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ψυχάρης – Μπόμπολας: Όλη η αλήθεια με τα δάνεια τους. Φταίει ο Τσίπρας ή οι μέτοχοι;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι τραγικές αλήθειες για τον ΔΟΛ και τον ΠΗΓΑΣΟ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η κρίση του ΔΟΛ πρώτο θέμα στον γερμανικό Τύπο



    ΣΧΟΛΙΑ