• Πολιτική

    Τρομοκρατία στην Ευρώπη: Χριστούγεννα με το δάχτυλο στη σκανδάλη

    • Αθηνά Λαρδή
    Piazza Navona

    Piazza Navona


    Η τρομοκρατία σκιάζει την Ευρώπη. Τα μετρά ασφαλείας στις χριστουγεννιάτικες αγορές των ευρωπαϊκών πόλεων είναι ιδιαίτερα αυξημένα, μετά από την εισβολή φορτηγού το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο όπου δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 50 τραυματίστηκαν.

    Πεζοί αστυνομικοί περιπολούν συνεχώς σε πολυσύχναστα σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας και κυρίως στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές, καθώς οι αρχές φοβούνται μια επίθεση που στόχο θα έχει να ματαιώσει τις εκδηλώσεις για τις γιορτές.

    H Ρώμη και το Λονδίνο θωρακίζονται. Στην Ιταλία ενισχύονται τα αντιτρομοκρατικά μέτρα με τον υπουργό Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι και τον επικεφαλής της αστυνομίας, Φράνκο Γκαμπριέλι, να παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις σε Βερολίνο και Άγκυρα.

    Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η επιφυλακή στην χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή, από την στιγμή, μάλιστα, που σε πρόσφατα βίντεο-μηνύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών γίνεται ευθεία αναφορά σε απειλές κατά της Ιταλίας και του Βατικανού.

    «Επίθεση ντροπής στην καρδιά της Ευρώπης. Είμαστε στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων, της κυβέρνησης και του γερμανικού λαού, που επλήγη από την τραγωδία αυτή», έγραψε μέσω twitter o υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

    Από την άλλη σύμφωνα με πληροφορίες και η Μ. Βρετανία μπαίνει σε συναγερμό με τις αρχές να είναι επίσης σε επιφυλακή για ενδεχόμενο χτύπημα.

    Piazza Navona

    Piazza Navona

    Piazza Navona
    Piazza Navona
    Βατικανό
    Βατικανό
    Νίκαια
    Νίκαια
    Παρίσι
    Παρίσι
    Παρίσι
    Παρίσι
    Παρίσι
    Παρίσι
    Παρίσι
    Παρίσι
    Παρίσι
    Παρίσι
    Piazza Navona
    Piazza Navona

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε συναγερμό όλη η Ευρώπη από τον εφιάλτη της τρομοκρατίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εμπόλεμη ζώνη η Πατησίων: Πάνω από 600.000 ευρώ οι καταστροφές στα τρόλεϊ



    ΣΧΟΛΙΑ