• Big Story

    Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο

    Βερολίνο φορτηγό Ισλαμικό Κράτος


    Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με φορτηγό το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο, όπως μετέδωσε το προσκείμενο προς την οργάνωση πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

    Την ίδια ώρα, ο κίνδυνος στη Γερμανία εξακολουθεί να είναι μεγάλος και η Αστυνoμική παρουσία στο Βερολίνο θα αυξηθεί κατά πολύ. Ο ύποπτος που οι Αρχές συνέλαβαν εχθές αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, ενώ οι αληθινοί δράστες εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι.

    «Η αστυνoμική παρουσία στο Βερολίνο θα αυξηθεί κατά πολύ», είπε ο Σοσιαλδημοκράτης γερουσιαστής (υπουργός) Εσωτερικών της πόλης- κρατίδιο του Βερολίνου Αντρέας Γκάιζελ. «Και μάλιστα όχι μόνο στις εισόδους των χριστουγεννιάτικων αγορών, αλλά σε ολόκληρη την πόλη. Επίσης, είπε ότι επανεξετάζεται το σχέδιο ασφάλειας για τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς στην πόλη. «Παρακαλούμε τους Βερολινέζους να μην αποθαρρύνονται», προσέθεσε ο Α. Γκάιζελ.

    Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Βερολίνου Κλάους Καντ αναφέρθηκε στο χτεσινό τραγικό γεγονός και τις προσπάθειες τις οποίες κατέβαλε η Αστυνομία για την αντιμετώπιση του έκτακτου αυτού γεγονότος. Δεν θέλησε όμως να απαντήσει στο ερώτημα εάν έχει συλληφθεί το σωστό πρόσωπο. Όλες οι -ελάχιστες- ερωτήσεις τις οποίες δέχθηκαν εξάλλου να απαντήσουν και οι τρεις ήταν αόριστες και παρέπεμπαν στο γεγονός ότι οι έρευνες συνεχίζονται. Ο Κλ. Καντ είπε επίσης ότι ο κίνδυνος εξακολουθεί να είναι μεγάλος, δεν έχει αλλάξει κάτι, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να εκτιμηθεί η κατάσταση στο σύνολό της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπ. Εσωτερικών Γερμανίας: Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να μας στερήσουν την ελευθερία μας!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο σοκαριστικό βίντεο – ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα (βίντεο)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανησυχεί η Μέρκελ: Αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας η επίθεση;



    ΣΧΟΛΙΑ