Ακόμα μία γευστική πρόταση που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει μία εύκολη συνταγή για σπαγγέτι Alfredo.

1

Συστατικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. νερό
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μπούκοβο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με το ηλιέλαιο, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • Βάζουμε τις φέτες από το στήθος σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Σοτάρουμε τις φέτες του κοτόπουλου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Αφαιρούμε τις φέτες του κοτόπουλου από το τηγάνι και τις αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε.
  • Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το νερό και την παρμεζάνα.
  • Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Προσθέτουμε τις φέτες του κοτόπουλου, τα σπαγγέτι, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μπούκοβο.

Διαβάστε επίσης:

Χαλβάς με στραγάλια: Η συνταγή που έδωσε η Εμινέ Ερντογάν στον Άκη Πετρετζίκη

Corn dogs με μοτσαρέλα και μπέικον από τον Άκη Πετρετζίκη