array(0) {
}
        
    
Menu
0.94%
Τζίρος: 74.73 εκατ.

Μιχάλης Σιαμίδης στο mononews: Κάθε επιχείρηση πρέπει να χτίσει το δικό της επιχειρηματικό μοντέλο

            
The Wiseman

Η απαστράπτουσα BMW και ο οδηγός του Δημητριάδη, οι 7 πρωτιές του Παύλου Μυλωνά της Εθνικής, ο φίλος του Ιβάν που θέλει το OPEN και οι καθυστερήσεις στο Γραμματικό

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ • 21.03.2022
Το αντίο σε 2 εμβληματικούς Έλληνες, με ποιον εισηγμένο συζητά ο Σαββίδης για το OPEN, ο Τζίγγερ και η αγορά του mansion Κοντομηνά στο Πόρτο Χέλι και τι επιδιώκει ο Ψάλτης της Alpha Bank
ΕΠΟΜΕΝΟ • 23.03.2022
Γιατί το ΜΜ ανεβάζει στροφές για εκλογές, τι συμβαίνει με την Grivalia στην Μύκονο, το μυστικό κάλεσμα του βρετανού πρέσβη, το μεγάλο μέρισμα του ΟΠΑΠ, και ποιες τράπεζες δίνουν δάνεια στην Τουρκία
Ο  γαλαντόμος Γρήγορης Δημητριάδης του Υπερταμείου

Κάτι δεν πάει καλά με το Υπερταμείο.

Κοιτάζοντας  τις προάλλες τις οικονομικές καταστάσεις που έχει δημοσιεύσει η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας για το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021., το μάτι μου έπεσε στο κονδύλι της μισθοδοσίας.

Όπως προκύπτει λοιπόν από τα δημοσιευμένα στοιχεία το κόστος λειτουργίας και μισθοδοσίας έχει αυξηθεί κατά 550.000 ευρώ σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Σε περίοδο πανδημίας με καραντίνες  και μία γενικότερη οικονομική στενότητα κλπ μία τέτοια αύξηση όπως και να το κάνουμε κάπως ξενίζει.

Όπως πληροφορήθηκα η αύξηση αυτή συνδέεται καταρχήν  με κάτι προσλήψεις (επτά τον αριθμό) που έκανε ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Δημητριάδης,  αλλά και με το ότι ο ίδιος είναι ιδιαίτερα γαλαντόμος στην πολιτική των μισθών που ακολουθεί.

Όπως με ενημέρωσαν λοιπόν  με απόφαση του δόθηκε στους περίπου 40 (τυχερούς ομολογουμένως) εργαζόμενους ένας μισθός επιπλέον μπόνους για το 2021.

Τώρα όσον αφορά στο κεφάλαιο των προσλήψεων και των κριτήριων με τις οποίες αυτές έγιναν επικρατεί αρκετή σύγχυση εντός και εκτός της εταιρείας.

Οι κακές γλώσσες κάνουν λόγο για «παρεάκι»  το οποίο κατά το παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον κ. Δημητριάδη,  και τονίζουν ότι η προσλήψεις έγιναν χωρίς οι ενδιαφερόμενοι  να περάσουν από κάποια διαδικασία αξιολόγησης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μίας κυρίας , με  επαγγελματική εμπειρία στο χώρο του marketing , η οποία προσελήφθη ως Chief Strategy Officer.

Όπως μου διευκρίνισαν στις παραπάνω  προσλήψεις αυτές δεν περιλαμβάνεται  εκείνη του οδηγού ( θέση που δεν προϋπήρχε στην εταιρεία )  για την απαστράπτουσα BMW (σειράς 5) που του διέθεσε η εταιρεία στον κ. Δημητριάδη, καθώς όπως αντιλαμβανόμαστε ένας διευθύνων σύμβουλος δεν μπορεί να οδηγεί ο ίδιος το αυτοκίνητο του.

 

Δεν γλιτώνει το σφυρί το σαλέ της Καίτης Κουτσολιούτσου στο Πήλιο

Στις 6 Απριλίου θα επιχειρηθεί να χτυπήσει το σφυρί για το εξοχικό της Καίτης Κουτσολιούτσου στο Πήλιο, καθώς την προηγούμενη φορά που το ακίνητο βγήκε στον πλειστηριασμό δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι.

Το ακίνητο που είχε αγοράσει η σύζυγος του αποφυλακισθέντα με όρους Δημήτρη Κουτσολιούτσου το 1978 εκποιείται στις 6 Απριλίου με επισπεύδουσα την Intrum.

Στο οικόπεδο των σχεδόν 3 στρεμμάτων υπάρχουν πέντε κτίρια, τέσσερα ισόγεια, 35 τ.μ., 40 τ.μ., 25 τ.μ. και 25 τ.μ. και μία διώροφη κατοικία 115 τετραγωνικών.

Προκειμένου να καταλήξει σε αγοραστή, το σφυρί θα χτυπήσει με τιμή πρώτης προσφοράς 403.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 80% της τιμής του πλειστηριασμού του Δεκεμβρίου.

Αξίζει να αναφερθεί νομίζω ότι  ότι αυτή είναι η πέμπτη προσπάθεια εκποίησης του σαλέ.

 

Από τα ενεχυροδανειστήρια του Ριχάρδου το new entry στον τουρισμό

Ριχάρδος Hotels and Resorts είναι το όνομα της νέας δραστηριότητας του γνωστού ενεχυροδανειστή που ετοιμάζει πεντάστερο στο Μεταξουργείο.

Η επένδυση των 11 εκατομμυρίων αφορά στην ίδρυση νέας ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 69 δωματίων και 100 κλινών και έχει ενταχθεί ήδη στον αναπτυξιακό, με τον ίδιο το Ριχάρδο Μυλωνά να έχει προαναγγείλει ότι σχεδιάζει την είσοδό του στον ξενοδοχειακό κλάδο, κατασκευάζοντας το πρώτο του ξενοδοχείο σε ιδιόκτητο οικόπεδο.

Η εταιρεία έχει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ και έδρα το ενεχυροδανειστήριο της Πατησίων.

 

Απειλούν την κυβέρνηση με απολύσεις αν σταματήσει το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Ασταμάτητα, μαθαίνω, χτυπάνε τα τηλέφωνα στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών από επιχειρηματίες όλων των μεγεθών, οι οποίοι ζητάνε μετ’ επιτάσεως την διατήρηση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς η προθεσμία ολοκλήρωσή του είναι η 31η Μαρτίου.

Σε διαφορετικοί περίπτωση οι επιχειρηματίες απειλούν την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο με μπαράζ απολύσεων… Αυτή τη στιγμή, μέσω του προγράμματος διατηρούνται περίπου 35.000 θέσεις εργασίας και καταβάλλονται οι ασφαλιστικές τους εισφορές από το κράτος.

Την ώρα που η πίεση των επιχειρηματιών κλιμακώνεται, στο υπουργείο Εργασίας οι αρμόδιες υπηρεσίες δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για την διάθεση των πόρων που χρειάζονται για την συνέχιση του προγράμματος. Υπολογίζεται ότι το μηνιαίο κόστος ανέρχεται σε 7- 7,5 εκατ. ευρώ.

Στο πρόγραμμα μπορούν και συμμετέχουν επιχειρήσεις – εργοδότες που παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών κατά 20% τουλάχιστον σε σχέση με το επίπεδο αναφοράς που έχει οριστεί.

Οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα της κρατικής επιδότησης είναι όσοι έχουν μείωση έως 50% επί των αποδοχών τους μετά από αντίστοιχη μείωση του χρόνου εργασίας τους.

Το κράτος επιδοτεί το 60% της μείωσης των καθαρών αποδοχών τους, ενώ καλύπτει και το 100% των εισφορών τους (εργοδοτικών και εργατικών) οι οποίες αντιστοιχούν στις μειωμένες μεικτές αποδοχές τους.

 

Χωρίς τέλος το σήριαλ με τον Γραμματικό

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η μονάδα απορριμμάτων στο Γραμματικό αξίας 138 εκατ. Ευρώ.

Το έργο το είχε «πάρει επάνω του « ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης πριν ακόμη εκλεγεί.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει προκηρυχθεί από το 2021 και ακόμα δεν έχουμε φτάσει στην αποσφράγιση των προσφορών παρόλο που  αυτές έχουν  υποβληθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο ύστερα από αρκετές παρατάσεις.

Τη «ζημιά» αυτή τη φορά δεν τη κάνουν οι κατασκευαστικές με προσφυγές στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ), αλλά ο εξωραϊστικός σύλλογος «Πρόοδος» στο Νέο Βουτζά, ο οποίος απευθύνεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας το «πάγωμα» του διαγωνισμού.

Την υπεράσπιση της αναθέτουσας αρχής του έργου  την έχει αναλάβει ο δικηγόρος Βασίλειος Χατζηγιαννάκης  έναντι της αστρονομικής αμοιβής των  2.000 ευρώ.

 

Η μερισματική απόδοση της Εθνικής Τράπεζας και οι 7 πρωτιές του Παύλου Μυλωνά

Τον προσεχή Μάιο ο Παύλος Μυλωνάς θα συμπληρώσει τέσσερα χρόνια στη θέση του CEO της Εθνικής.

Έχοντας υλοποιήσει με στοχευμένες και μεθοδικές πρωτοβουλίες το πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας, που αποτελεί την κινητήρια δύναμη για ανάπτυξη και την κερδοφορίας της.

Στοιχεία τα οποία και αποτυπώθηκαν στα στιβαρά οικονομικά μεγέθη του ισολογισμού της περσινής χρήσης.

Με την Εθνική να κατακτά 7 πρωτιές, που την καθιστούν εξέχοντα πόλο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Ποιες είναι αυτές οι πρωτιές;

Πρώτη: Η Εθνική είναι η τράπεζα με το μεγαλύτερο ενεργητικό, το οποίο και διαμορφώνεται στα 83,958 δις ευρώ.

Γεγονός που καταδεικνύει το διευρυμένο ρόλο της στην αγορά.

Δεύτερη: Η τράπεζα είχε πέρσι μακράν τα περισσότερα καθαρά κέρδη, τα οποία και έφτασαν στα 867 εκατ. ευρώ.

Στα οποία περιλαμβάνονται και τα έσοδα των 404 εκατ. ευρώ από χρηματοοικονομικές πράξεις ( ομόλογα του Δημοσίου).

Η καθαρή κερδοφορία από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ήταν 833 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 828 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα, όπου τα μεγέθη ενισχύθηκαν κατά 42%.

Μετά από την αποκλιμάκωση των λειτουργικών εξόδων ( κατά 6,4%) και της μείωσης των προβλέψεις.

 Στους στόχους της τράπεζας είναι η διανομή μερίσματος με βάση την εφετινή χρήση, από τη στιγμή βεβαίως που θα δοθεί το ‘’πράσινο’’ φως της εποπτικής αρχής.

Στην περίπτωση αυτή θα διανεμηθεί το 2023 το 20% των κερδών του 2022.

Δηλαδή περί τα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις.

Κάτι που εφ’ όσον συμβεί παραπέμπει σε μέρισμα 0,109 ευρώ ανά μετοχή, που ισοδυναμεί με μερισματική απόδοση 3,5% βάσει των τωρινών δεδομένων.

Τρίτη: Τα 5,75 δις των ιδίων κεφαλαίων που διαθέτει η Εθνική είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη τράπεζα.

Με συνέπεια ο Συνολικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (CAD) να διαμορφώνεται σε 17,5%.

Λαμβάνοντας όμως  υπόψη τη στρατηγική συνεργασία με την EVO Payments, καθώς και την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο συγκεκριμένος δείκτης θα πάει στο 19% .

Ενώ ο δείκτης πρωτοβάθμιων κεφαλαίων (CET1) πηγαίνει από το 14,9% στο 18%.

Τέταρτη: Η Εθνική διαθέτει τον ισχυρότερο συντελεστή ανάμεσα σε όλες τις τράπεζες, σε ότι αφορά την κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων  από σωρευτικές προβλέψεις, που ανέρχονται στο 77,2%.

Ποσοτικά η Εθνική έχει το μικρότερο όγκο ΝPES ( 2,1 δις) και ο στόχος είναι να πέσουν στα 1,8 δις εφέτος.

Με το σχετικό δείκτη να υποχωρεί από το 6,9% στο 6%.

Πέμπτη: Οι καταθέσεις σε επίπεδο ομίλου ανέρχονται σε 53,5 δις, εκ των οποίων τα 51,5 δις ευρώ στην Ελλάδα.

Όπου και υπήρξαν εισροές 4,6 δις.

Την ίδια στιγμή τα μετά από προβλέψεις δάνεια είναι 30,4 δις, από τα οποία τα 28,9 δις στην Ελλάδα.

‘Ως εκ τούτου ο δείκτης Δανείων προς καταθέσεις είναι 56,8% και 56,1% αντίστοιχα.

Ο χαμηλότερος ανάμεσα σε όλες τις τράπεζες…

Έκτη: Η Εθνική ήταν η μόνη από τις τράπεζες που πέρσι κατάφερε να αυξήσει ( κατά 3%) τα καθαρά έσοδα από τόκους.

Τα οποία και ανήλθαν στα 1,21 δις ευρώ.

Η έβδομη πρωτιά της Εθνικής ανάγεται στον δείκτη κάλυψης ρευστότητας , που βρίσκεται πλέον στο 242%.

Αντανακλώντας το μεγάλο πλεονέκτημα της τράπεζας στη διαχείριση της πιστωτικής επέκτασης.

Δείγματα γραφής όλα αυτά της αποτελεσματικότητας και των στρατηγικών επιλογών του CEO Παύλου Μυλωνά.

 

Στον αναπτυξιακό νόμο η επένδυση της  NETELCO

Με 3 εκατομμύρια ευρώ θα επιδοτηθεί η επένδυση της NETELCO  για τη δημιουργία μονάδας κατασκευής μεταλλικών κιβωτίων για μπαταρίες.

Πρώτη ύλη θα είναι  μέταλλο, χάλυβας ή αργίλιο, χωρητικότητας   300 λίτρων, χωρίς μηχανικές ή θερμικές διατάξεις.

Η εταιρεία ασχολείται με την κατασκευή ντεποζίτων, δεξαμενών, κάδων και δοχείων από μέταλλο, χάλυβα ή αργύλιο.

Επιπρόσθετα, ειδικεύεται σε υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης δεξαμενών ταμιευτήρων και δοχείων, επισκευή μεταλλικών προϊόντων και άλλων μηχανημάτων γενικής χρήσης.

Η  υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού νόμου έγινε με  απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η εταιρεία έχει και  Πιστοποίηση ISO 9001 το οποίο βεβαιώνει τις   πρακτικές στη διαχείριση της ποιότητας και τη βελτίωση της εσωτερικής οργάνωσης.

Αναπτύσσει επίσης  και   προγράμματα  περιβαλλοντικής διαχείρισης, αλλά και   εξοικονόμησης ενέργειας περιορίζοντας στο ελάχιστο την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και καυσίμου.

 

Η πιστοποίηση της SUNLIGHT …

Η Sunlight Group, πήρε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις  UL 2580 για το ‘Li.ON FORCE’, για την ισχύ κινητήρων   ιόντων λιθίου, ενώ συνεχίζει τη στενή της συνεργασία με την Underwriters Laboratories (UL) για την πιστοποίηση νέων προϊόντων.

Η UL είναι διεθνής εταιρεία πιστοποίησης ασφάλειας που παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και παροχής συμβουλών σε δοκιμές, επιθεώρηση και πιστοποίηση παγκοσμίως.

Σε συνεργασία με την UL, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου της Sunlight που πλέον χρησιμοποιούνται σε ένα ευρύτατο φάσμα δράσεων, ελέγχονται σε κάθε στάδιο του κύκλου ζωής τους για να επαληθευτεί η ασφάλεια και να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα του προϊόντος.

 

Οι συζητήσεις του Πέτρου Βαρελίδη

Μια και μιλάμε για μπαταρίες, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος  του ΥΠΕΝ  Πέτρος Βαρελίδης, συζήτησε  στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε.,  την πρόταση κανονισμού για τις μπαταρίες και τα απόβλητα μπαταριών, για την οποία επετεύχθη συμφωνία ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το βασικό θέμα όμως ήταν η  δημιουργία αυτόνομου συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Ε.Ε. στους τομείς των μεταφορών και των κτιρίων, στο πλαίσιο εφαρμογής της νομοθετικής δέσμης μέτρων «Fit for 55».

O κ. Βαρελίδης είπε ότι η ένταξη της ναυτιλίας στο ETS θα πρέπει να γίνει με τρόπο που διασφαλίζει την εφαρμοσιμότητα του και τον υγιή ανταγωνισμό.

Πρόκειται για ζήτημα που παρουσιάζει μεγάλο  ενδιαφέρον για την Ελλάδα, δεδομένου ότι το 60% του ευρωπαϊκού στόλου είναι ελληνόκτητος.

Υπάρχουν μεγάλες  επιφυλάξεις από την Ελλάδα  για την ένταξη στο ETS των οδικών μεταφορών και των κτιρίων, λόγω της έντονης αβεβαιότητας που επικρατεί στη διακύμανση των τιμών στα δικαιώματα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Χαρακτηριστικά,  το κόστος για έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα ήταν  στις 16 Μαρτίου σε 77 ευρώ, ενώ πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είχε φτάσει τα 97 ευρώ.

Οι τιμές αυτές απέχουν κατά πολύ από τις αρχικές προβλέψεις της Επιτροπής, σύμφωνα με τις οποίες το κόστος θα κατέβαινε  στα 50 ευρώ/τόνο τα επόμενα χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε  πρόταση   για   δημιουργία ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αλληλεγγύης για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης.

 

Ο Σαββίδης και ο ενεργειακός επιχειρηματίας

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αποκάλυψη του mononews.gr για εισηγμένο επιχειρηματία ο οποίος όπως λένε πηγές που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους “συζητά το ενδεχόμενο για να αποκτήσει σημαντικό ποσοστό μετοχών του ΟΠΕΝ του ΙΒΑΝ Σαββίδη”.

Το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να κυμανθεί από 50 έως 70%.

Ο επιχειρηματίας αυτός κατέχει σημαντικό ποσοστό μετοχών εισηγμένης ενεργειακής εταιρείας.

Ταυτόχρονα όμως έχει και εταιρείες που ασχολούνται με τις κατασκευές.

Οι σχέσεις των δυο επιχειρηματιών είναι εξαιρετικές και μάλιστα ο ένας μιλάει με τα καλυτέρα λόγια για τον άλλον .

Προ 2- 3 ετών ο κ. Σαββίδης ήταν προσκεκλημένος σε μια μεγάλη εκδήλωση που έκανε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας στην οποία είχε παραβρεθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης,  ενώ πρόσφατα οι δυο τους ξεκίνησαν να συνεργάζονται και επίσημα σε μια επένδυσή του Σαββίδη.

Σε κάθε περίπτωση ο Ιβάν Σαββίδης νιώθει τρομακτική πίεση να ρευστοποιήσει μερικά από τα assets που εχει στην κατοχή του.

Κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να προηγηθεί η ρευστοποίηση των μετοχών του OPEN καθώς θεωρείται ότι η ασφυκτική πίεση Αμερικάνων και Ευρωπαίων ασκείται εξαιτίας της εταιρείας media που “έχει” στην ιδιοκτησία του.

Παρα το γεγονός ότι πρόκειται για μια επιχείρηση ζημιογόνα (λέγεται ότι έχει κάψει πάνω από 100 εκατ. ευρώ) πιθανολογείται ότι ένα management που γνωρίζει από την λειτουργία media μπορεί να προσπαθήσει να αντιστρέψει την αρνητική του πορεία.

Μάλιστα πηγές θεωρούν ότι, εάν ρευστοποιηθεί το OPEN,  οι εντάσεις Αμερικανών και ΕΕ θα χαλαρώσουν για κάποιους μήνες όσον αφορά τον ΟΛΘ.

Έτσι θα πάρει παράταση κάποιων μηνών για να διαπραγματευθεί  μια καλύτερη προσφορά για το Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Πηγές με γνώση που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους επισημαίνουν ότι “καταρχήν ο Σαββίδης αυτό που θέλει είναι να πουλήσει ένα σημαντικό ποσοστό μεταξύ 50 έως 70% στο OPEN, δηλαδή να μην το πουλήσει ολόκληρο.

Δηλαδή ο έτερος μέτοχος να έχει πλειοψηφία αλλά και η πλευρά Σαββίδη να διατηρήσει ένα ποσοστό.

Βέβαια το management θα «περάσει» στην πλευρά νέου μετόχου.

 

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιχάλης Σιαμίδης στο mononews: Κάθε επιχείρηση πρέπει να χτίσει το δικό της επιχειρηματικό μοντέλο
Τι θα εισφέρει η Μπάρμπα Στάθης στην Ideal Holdings
OΠΑΠ: Γιατί η αγορά περιμένει ότι θα σπάσει το φράγμα των 770 εκατ. ευρώ EBITDA φέτος
Αρ. Παντελιάδης (ΕΣΕ): Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ δεν θα επιστρέψουν ποτέ στα προ 3ετίας επίπεδα
Γεωργαντζής (Quest): Με τα λεφτά της GLS ολοκληρώνεται το deal για Μπενρουμπή
Θεόδωρος Σκυλακάκης: Κράτος είμαστε, έχουμε πολλές επιλογές φορολόγησης- Εκτός αν απορροφήσουν τις αυξήσεις
Καύσιμα στη Fitch αναζητά η αγορά – Ποια θα είναι η «ετυμηγορία» του διεθνούς οίκου
Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί τα εμπορικά σήματα «4 Τροχοί» και το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη»
Αντάνι: Ο μεγιστάνας που κάθε σκάνδαλο του κοστίζει δεκάδες δισεκατομμύρια – Οι διασυνδέσεις με τον Μόντι και ο ρόλος του Τραμπ
Τουρισμός: Ποιοι μοιράζονται τα 237 εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης