ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Ο κ. Ζαούτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δε φαίνεται ότι η τέταρτη δόση προσφέρει μεγάλη αποτελεσματικότητα στα άτομα νεαρής ηλικίας. Πρόσθεσε ότι εάν αποφασιστεί τέταρτη δόση, θα είναι για άτομα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, οφείλεται στο ότι το στέλεχος Όμικρον 2, το οποίο είναι πιο μεταδοτικό, τείνει να αντικαταστήσει το Όμικρον, αλλά και στο γεγονός ότι σε κάποια άτομα έχει μειωθεί η ανοσία από τον εμβολιασμό.
Εκτίμησε δε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μία μικρή σταθεροποίηση, χωρίς βέβαια την πίεση που είχε καταγραφεί στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.
Ερωτηθείς εάν είναι σωστό να συζητάμε σε αυτή τη φάση για άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, ο κ. Ζαούτης επισήμανε ότι «οι σημαντικοί δείκτες που πρέπει να μας καθοδηγούν στις αποφάσεις δημόσιας υγείας, είναι οι δείκτης νοσηλείας, θανάτων και σοβαρής νόσησης», προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεν μεγάλος, αλλά η νόσηση δεν είναι σοβαρή».
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναπροσαρμοστούν τόσο ο τρόπος που μετρώνται τα κρούσματα όσο και ο τρόπος που ανακοινώνονται, τονίζοντας ότι πιθανόν να μην γίνονται οι ενημερώσεις όπως γίνονται τώρα.
Σε ερώτηση για ποιο λόγο ο ΕΟΔΥ δεν δίνει τα ποσοστά εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων στα θύματα της πανδημίας, εξήγησε ότι «όταν ένα κράτος φτάσει στο 100% του εμβολιασμού, οι μόνοι που θα χάνουν τη ζωή τους θα είναι εκ των πραγμάτων εμβολιασμένοι, οπότε ενδεχομένως με αυτόν τον τρόπο να δίνονται και λάθος μηνύματα».
Διαβάστε επίσης:
Τζανάκης: Μέχρι και 30.000 κρούσματα ως το τέλος Μαρτίου – «Περίπου ελεύθερο» το Πάσχα
Πλεύρης: Τι θα γίνει με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την τέταρτη δόση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ