ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο να ζητήσει απο τον Σι να πάρει αποστάσεις από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Σι τόνισε στον Μπάιντεν ότι συγκρούσεις και πόλεμοι όπως όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, σύμφωνα με τα κινεζικά μμε.
“Η κρίση στην Ουκρανία είναι κάτι που δεν θέλουμε να δούμε“, είπε ο Σι.
«Ως μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ως οι δύο κορυφαίες οικονομίες του κόσμου, εναπόκειται σε εμάς όχι μόνο να οδηγήσουμε τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ στον σωστό δρόμο, αλλά και να επωμιστούμε τις διεθνείς μας ευθύνες και να εργαστούμε για την ειρήνη και την ηρεμία στον κόσμο».
Κατά τη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας, ο Αμερικανός πρόεδρος επρόκειτο να ζητήσει από τον Σι να κρατήσει αποστάσεις από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο στρατός του οποίου εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Έκτοτε, το Πεκίνο απέφυγε να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και κατηγόρησε το ΝΑΤΟ για τον πόλεμο.
Σύμφωνα με σύντομο ρεπορτάζ που μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ο Κινέζος πρόεδρος θεώρησε ότι «οι σχέσεις μεταξύ των κρατών δεν μπορούν να φτάνουν μέχρι την ένοπλη αντιπαράθεση».
«Οι συγκρούσεις και οι πόλεμοι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός. Η ειρήνη και η ασφάλεια είναι τα αγαθά που η διεθνής κοινότητα πρέπει να έχει περισσότερο στο μυαλό της», είπε στον Αμερικανό ομόλογό του.
Διαβάστε επίσης
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν-Σι αύριο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γεωργιάδης: Αυξημένοι από το 2019 οι προϋπολογισμοί για το ΕΣΥ, ψευδή τα περί υποστελέχωσης των νοσοκομείων, «συμμορία της μιζέριας» ο ΣΥΡΙΖΑ
- Τουσκ: Η απειλή για μια παγκόσμια σύγκρουση είναι πραγματική
- Εθνική μπάσκετ: Παράπλευρες απώλειες από την εκκένωση του αεροδρομίου στο Λονδίνο – Καθυστερεί η επιστροφή της ομάδας
- COP29: Η συμφωνία για το Κλίμα ορίζει να αντληθούν 250 δισεκ. δολάρια από τις πλούσιες χώρες