Την παράταση της προθεσμίας για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής με έκπτωση 15%, αλλά και την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής του επιστρεπτέου ποσού από 60 σε 120 δόσεις, ζήτησε με επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η διοίκηση του ΒΕΑ,  Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρευρέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΑ, άκουσε τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των μελών μας αναφορικά με τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεών τους και δεσμεύτηκε ότι για τα περισσότερα, μπορεί να βρεθεί λύση.

Ως Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, για την προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Ανάπτυξης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων, με τη λήψη μέτρων στήριξης, λόγω της κρίσης στην οικονομία από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή και η παροχή πρόσθετης ρευστότητας στις επιχειρήσεις, αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα μέτρα στήριξης.

Με την επιστολή προς τον κ. Ά. Γεωργιάδη και ενόψει της λήξης της προθεσμίας (31/03/2022) της δυνατότητας των επιχειρήσεων να επιλέξουν την εφάπαξ εξόφληση του επιστρεπτέου ποσού με πρόσθετη έκπτωση 15%, ή την αποπληρωμή της οφειλής σε 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 30 Ιουνίου 2022, ανταποκρινόμενοι σε αιτήματα και εκκλήσεις επιχειρήσεων – μελών, και σε συνάρτηση με τις άμεσες επιπτώσεις από την πολεμική σύρραξη στην Ουκρανία, το ΒΕΑ ζήτησε:

  •  Την παράταση της προθεσμίας για την εφάπαξ εξόφληση της επιστρεπτέας προκαταβολής με έκπτωση 15%,
  •  Την αύξηση των δόσεων αποπληρωμής του επιστρεπτέου ποσού από 60 σε 120 δόσεις,
    προκειμένου να περιοριστεί η μηνιαία δαπάνη και να τονωθεί η ρευστότητα επιχειρήσεων και επαγγελματιών, στην εξαιρετικά δύσκολη σημερινή οικονομική συγκυρία.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται, ότι παρά το μέγεθος του προβλήματος, ο κίνδυνος κατάρρευσης της αγοράς στο επόμενο διάστημα, εάν δεν εξασφαλιστεί με αποτελεσματικά μέτρα το δίχτυ ελάχιστης προστασίας των επιχειρήσεων, που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, είναι παραπάνω από ορατός.

Διαβάστε επίσης: