• Οικονομία

    Σταϊκούρας: Ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας βλέπει το Eurogroup – Κλείδωσε και τυπικά η 13η μεταμνημονιακή αξιολόγηση

    Χρήστος Σταϊκούρας - Eurogroup - ΦΠΑ - Ecofin

    Χρήστος Σταϊκούρας, υπουργός Οικονομικών


    «Κλείδωσε» και τυπικά η 13η μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στο σημερινό Eurogroup, το οποίο είχε ψηλά στην ατζέντα του το κόστος του πολέμου στην Ουκρανία.

    Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε χαρακτηριστικά:

    «Η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup περιλάμβανε μια ατζέντα δύσκολων θεμάτων, απόρροια των πρωτόγνωρων προκλήσεων και της έντονης αστάθειας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας που έχουν δημιουργήσει οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις.

    Μέσα σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, η Ελλάδα κατέγραψε άλλη μία επιτυχία.

    Το Eurogroup, κατά τη συζήτηση της 13ης Έκθεσης Ενισχυμένης Εποπτείας, επικρότησε την πρόοδο της χώρας, αναγνωρίζοντας την ταχεία και ισχυρή ανάκαμψη, αλλά και τις ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας.

    Η Ελλάδα, παρά την υψηλή αβεβαιότητα που επικρατεί διεθνώς, συνεχίζει, με νηφαλιότητα, σύνεση, μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, να υλοποιεί πολιτικές για την περαιτέρω ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την επίτευξη υψηλών και διατηρήσιμων ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης, τη δημιουργία πολλών, καλών νέων θέσεων απασχόλησης, την τόνωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας».

    Διαβάστε επίσης

    Τζεντιλόνι: Μόνο μια ισχυρή κοινή απάντηση θα μειώσει τις επιπτώσεις του πολέμου στην ευρωπαϊκή οικονομία

    Ταμείο Ανάκαμψης: Μπαίνουν 70 νέα έργα ύψους 2,4 δισ. – Ολόκληρη η λίστα



    ΣΧΟΛΙΑ