• Πολιτική

    Άγκελα Μέρκελ – Α. Τσίπρας: Η φωτογραφία τους που κλέβει τις εντυπώσεις

    Τσίπρας- Μέρκελ


    Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στον απόηχο των διαπραγματεύσεων και συζητήσεων περί ελληνικού χρέους, ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό μία πιο ανθρώπινη φωτογραφία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

    Η φωτογραφία, αρκετά διαφορετική, από αυτές που έχουμε συνηθίσει ανέβηκε στον προσωπικό της λογαριασμό της Α. Μέρκελ στο Instagram μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα στο Βερολίνο.

    merkel- tsipras«Οι συζητήσεις μας δεν ήταν πάντα απλές, αλλά ήταν πάντα ειλικρινείς», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά το γεύμα εργασίας στο Βερολίνο ενώ στην επίμαχη φωτογραφία των δύο ηγετών ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Άνγκελα Μέρκελ φαίνονται να έχουν «αποδράσει» από την πολύβουη αίθουσα του γεύματος εργασίας και να συνομιλούν σε ιδιαίτερα φιλική και χαλαρή ατμόσφαιρα, ατενίζοντας τη θέα της γερμανικής πρωτεύουσας.

    Των πλαίσιο των συζητήσεών του ωστόσο,  ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για τη στάση που κρατά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στη διαπραγμάτευση, εκδηλώνοντας μάλιστα την έντονη ανησυχία του. Ειδική αναφορά έκανε και για την πιθανή επιθυμία του Ταμείου να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

    ΤσίπραςΣτη διεξοδική συζήτηση που είχαν για την ελληνική οικονομία, ο πρωθυπουργός ανέλυσε στην καγκελάριο τις θετικές επιδόσεις της, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους. Ο πρωθυπουργός επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει η έγκαιρη ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης, η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ένταση στην ποσοτική χαλάρωση.

    Κατά την άποψη του πρωθυπουργού, η καθυστέρηση της απόφασης του ΔΝΤ όσον αφορά τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα δημιουργεί ανησυχίες για την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεδομένης και της πολιτικής αλλαγής στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ε. Τσακαλώτος σε δανειστές: Συγγνώμη, λάθος, που δεν σας ενημερώσαμε!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από την Άγκελα Μέρκελ! Προβληματισμό προκαλεί η στάση του ΔΝΤ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Άδωνις ξεσπαθώνει εναντίον του Πολάκη: «Δεν ήθελα να θίξω τα γαϊδούρια» (video)



    ΣΧΟΛΙΑ