ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου, «οι ‘επενδύσεις’ στην κοινωνική προστασία μέσω ενεργητικών πολιτικών και υπηρεσιών συμπληρωματικών των επιδομάτων, πρέπει να αποτελέσουν τη βασική στρατηγική μας για τη μείωση της παιδικής φτώχειας».
Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών, έγινε εκτενής αναφορά στην ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία σε επίπεδο καταπάτησης θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών και υπεγράφη από τους Ευρωπαίους υπουργούς η Διακήρυξη της 4ης Μαρτίου 2022 για την κατάσταση στην Ουκρανία.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «με πρωτοβουλία της Ελλάδας και προσωπικά της υφυπουργού, προτάθηκε να αναληφθεί μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την εκπόνηση εθνικών σχεδίων δράσης, στα οποία κάθε κράτος μέλος να καταγράφει τη διαθεσιμότητα κάλυψης αναγκών φιλοξενίας και φροντίδας παιδιών από την Ουκρανία».
Κατά την παρέμβασή της, η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε: «Κάθε χώρα να αναλάβει ένα σχέδιο δράσης για τα παιδιά στην Ουκρανία. Περίπου 80.000 παιδιά στην Ουκρανία διαβιούν σε ιδρύματα. Είναι επιτακτική ανάγκη για κάθε κράτος μέλος να αναλάβει άμεσα την εκπόνηση και υλοποίηση ενός σχεδίου δράσης για την προστασία των παιδιών στην Ουκρανία, το οποίο θα περιλαμβάνει την πρόσβαση σε στέγη, τροφή, υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση».
Διαβάστε επίσης:
Βαρβιτσιώτης: H EE να πιέσει την Τουρκία για την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Λιθουανίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Fitch: Επιβεβαίωσε το BBB- της Ελλάδας, διατήρησε σταθερές τις προοπτικές – Βλέπει ανάπτυξη 2,4% το 2025
- Γιατί ο Καραμανλής έκλεισε την συζήτηση για την προεδρία της Δημοκρατίας – Στήριξε τον Σαμαρά
- Πραγματική φοβέρα ή προετοιμασία για ανακωχή;
- Χρηματιστήριο: Repricing των τραπεζών, αγορές σε μετοχές με μερισματική απόδοση φέρνει η πτώση των επιτοκίων κατά 0,50% από την ΕΚΤ