• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες, πίεση από τις τεχνολογικές μετοχές

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, με τις τεχνολογικές μετοχές να πιέζουν την αγορά.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.794,66 μονάδες με πτώση -0,29%, ο S&P 500 στις 4.363,49 μονάδες με απώλειες -0,53%, ενώ ο Nasdaq  στις 13.537,94 μονάδες με βουτιά -1,56%.

    Η πτώση των μετοχών στη Wall Street ήρθε μετά την έντονη κινητικότητα στις αγορές των ομολόγων και της ενέργειας, με τις τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν κοντά στα 110 δολάρια το βαρέλι. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε την Πέμπτη στο 1,85%, αφού είχε το μεγαλύτερο ημερήσιο άλμα από το 2020 κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Walmart (2,30%), Amgen (1,77%) και IBM (1,67%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Boeing (-4,53%), Salesforce (-2,68%) και Intel (-1,92%).

    Ισχυρά πτωτικά έκλεισαν οι μετοχές εταιρειών λογισμικού, με τις Okta (-8,06%) και Snowflake (-15,64%) να υποχωρούν μετά τις τριμηνιαίες εκθέσεις τους. Η  Adobe σημείωσε πτώση άνω του 2%, η Tesla σημείωσε πτώση 4,61%, ενώ η Amazon υποχώρησε 2,73%.

    Οι μετοχές της Best Buy σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 9,14% αφού η αλυσίδα λιανικού εμπορίου κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες κερδών και αύξησε το μέρισμά του, ενώ η Kroger έκλεισε με άνοδο 11,61% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Η αστάθεια συνεχίζει να κυριαρχεί πάνω από την αγορά, με τους επενδυτές να βλέπουν απότομες ανατροπές σε ορισμένες περιοχές καθημερινά.

    «Παρά τα δύσκολα γεγονότα στην Ουκρανία, οι παγκόσμιες μετοχές ήταν αρκετά ισχυρές. Οι ζημίες έχουν συγκεντρωθεί σε μετοχές με άμεση έκθεση στη Ρωσία και χρηματοοικονομικά στοιχεία. Εξακολουθούμε να θέλουμε να αγοράσουμε στις πτώσεις και να τονίσουμε ότι οι παγκόσμιες μετοχές έχουν καταλήξει 10-20% υψηλότερα μετά από προηγούμενες γεωπολιτικές κρίσεις», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της Citi, Robert Buckland, σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες.

    Άλλοι, ωστόσο, προειδοποιούν ότι η ανωμαλία στην αγορά θα μπορούσε να συνεχιστεί μέσα στο 2022, καθώς ακολουθούν οι αναμενόμενες αυξήσεις επιτοκίων και η σύσφιξη της πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

    «Οι αγορές ήταν ανθεκτικές. Πόσο θα διαρκέσει αυτό; Γίνεται όλο και πιο αδύναμος και εξασθενεί επειδή η Fed δεν εισάγει ρευστότητα από αυτόν τον μήνα», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian στο «Squawk Box». «Οπότε αναμένω ότι τα ισχυρά τεχνικά στοιχεία που έχουν δει το ένα σοκ μετά το άλλο θα εξασθενήσουν πολύ φέτος, και αυτό σημαίνει πιο ασταθείς αγορές και αυτό σημαίνει επίσης ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στις αγορές».

    «Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή στο έδαφος στην Ουκρανία. …Δεν γνωρίζουμε πού μπορεί να είναι ο απόλυτος πάτος στην αγορά, αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα έχει ανάπτυξη άνω του μέσου όρου φέτος», δήλωσε ο Scott Wren, υπεύθυνος στρατηγικής για την παγκόσμια αγορά της Wells Fargo Investment Institute.

    Διαβάστε επίσης

    Πτώση για τις τιμές του πετρελαίου, μικρή άνοδος για τον χρυσό



    ΣΧΟΛΙΑ