• Business

    Πράκτορες ΟΠΑΠ σε κυβέρνηση: Να επιτραπούν «ηλεκτρονικά πορτοφόλια» στα πρακτορεία

    • NewsRoom
    OPAP


    Την απόσυρση ή τουλάχιστον την αναδιατύπωση του άρθρου 71 του νομοσχεδίου για το πλαστικό και αδήλωτο χρήμα ζήτησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε., Κυριάκος Τοπτσίδης, μιλώντας στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο.

    Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της διάταξης δεν θα επιτρέπεται σε πελάτες να πηγαίνουν σε πρακτορεία και να πληρώνουν μέσω «ηλεκτρονικών πορτοφολιών», καθώς κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την κυβέρνηση, εγκυμονεί… υψηλό κίνδυνο για φοροδιαφυγή!

    Ειδικότερα, αναφέρει το άρθρο 71:

    «Απαγορεύεται η  αντιπροσώπευση ιδρυμάτων πληρωμών και ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς στοιχηματισμού και των τυχερών παίγνιων καθώς και στον τομέα της διάθεσης και εμπορίας όπλων, καθώς αποτελούν τομείς υψηλού κινδύνου για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή».

    «Θέλω να πιστεύω ότι αυτό έχει γίνει εκ παραδρομής», τόνισε ο κ. Τοπτσίδης και υπογράμμισε ότι η «δράση τους είναι πλήρως νομότυπη», αφού κανονικά προχωρούν σε έναρξη επαγγέλματος στην εφορία κλπ. Μάλιστα, προφανώς -όπως είπε- δεν «έχουμε καμία σχέση με εμπορία όπλων. Είμαστε 4.500 οικογένειες».

    Κατά τον κ. Τοπσίδη, άλλωστε, οι πράκτορες του ΟΠΑΠ είναι αν όχι ο μοναδικός από τους ελάχιστους κλάδους που δεν έχουν την δυνατότητα φοροδιαφυγής. «Είμαστε οι καλύτεροι πελάτες του Υπουργείου Οικονομικών και των Δημόσιων Εσόδων. Θα παρακαλούσαμε να λάβετε υπόψιν όσα είπαμε και μην πάμε σε μια διαδικασία, η οποία δεν μας ανήκει», κατέληξε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ