ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Κομισιόν έχει προετοιμάσει ένα «γενναίο και ολοκληρωμένο» πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την περίπτωση που η Μόσχα συνεχίσει την επιθετικότητά της απέναντι στην Ουκρανία, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και τη γαλλική Les Echos.
«Έχουμε προετοιμάσει ένα γενναίο και ολοκληρωμένο πακέτο οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κυρώσεων» εξήγησε η φον ντερ Λάιεν, ενώ πρόσθεσε ότι στις κυρώσεις περιλαμβάνεται «ο περιορισμός στην πρόσβαση σε ξένο κεφάλαιο» και «έλεγχοι στις εξαγωγές, κυρίως σε τεχνικά προϊόντα».
Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, που συνδέει τη Ρωσία με τη Γερμανία μέσω της Βαλτικής, επίσης περιλαμβάνεται στις κυρώσεις.
Το αν ο αγωγός αυτός θα τεθεί σε λειτουργία εξαρτάται «από τη συμπεριφορά της Ρωσίας» τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.
Διαβάστε επίσης
Κομισιόν: Γελοίο και εντελώς αβάσιμο το δημοσίευμα περί πιέσεων για κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Live: Η περιφορά του Επιταφίου από τη Μητρόπολη Αθηνών
- Ανοίγει παράθυρο διεθνούς στήριξης για τη Συρία – Κρίσιμες συζητήσεις σε ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα
- Ρόμπερτ Κένεντι: Στη δημοσιότητα πάνω από 10.000 σελίδες αρχείων για τη δολοφονία του
- Συρία: Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος στη Δαμασκό, στην πρώτη επίσκεψη μετά από 16 χρόνια
