ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Για την πορεία της πανδημίας και τους σημαντικούς δείκτες μίλησαν οι καθηγητές Πνευμονολογίας και Φαρμακολογίας, Γουργουλιάνης και Μανωλόπουλος.
«Να μην ασχολούμαστε με τον αριθμό των μολύνσεων», πρότεινε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολιάζοντας ως «παραπλανητικό» το ότι πολλά κρούσματα εντοπίζονται σε παιδιά, τα οποία κάνουν περισσότερα τεστ.
«Αυτό που κοιτάμε είναι οι εισαγωγές, που μειώνονται και είναι σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι και άνω των 60. Το ίδιο ισχύει και για τους διασωληνωμένους, είναι μεγαλύτεροι και ανεμβολίαστοι», τόνισε ο καθηγητής.
Τέλος διαχώρισε τα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει από τα εμβόλια, που είναι η βεβαιότητα ότι προστατεύουν από το θάνατο και η αβεβαιότητα για τη διάρκεια της ανοσίας.
«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, ελπίζουμε προς το τέλος της», διευκρίνισε από την πλευρά του ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.
Τόνισε κι εκείνος πως «το σημαντικό είναι οι θάνατοι και να κοιτάξουμε τι πρέπει να διορθώσουμε τώρα», αναφερόμενος στη Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Ερωτηθείς, τέλος, για το νέο εμβόλιο της Novavax επεσήμανε πως είναι «ένα ακόμα καλό εμβόλιο».
Διαβάστε επίσης:
Βατόπουλος: Να αφήσουμε τους περιορισμούς και να πάμε σε μία στρατηγική εμβολιασμού και testing
Γκάγκα: Οι Έλληνες ασθενείς έχουν πρόσβαση σε όλες τις νέες θεραπείες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το σαφάρι των 35 τρισ. – Γιατί οι επενδυτές δεν φοβούνται την Ελλάδα
- Πανικός στις Μαρίνες από τους ελέγχους σε θαλαμηγούς: Ανασφάλιστος ακόμη και ο πλοίαρχος σε πολυτελές σκάφος εφοπλιστή!
- Κερδισμένο το Airbnb στην Ελλάδα από την επιμήκυνση της σεζόν
- Novo Nordisk: Ο «βασιλιάς» στην αγορά της απώλειας βάρους χάνει το θρόνο του;