Η πρόταση δυσπιστίας πέρασε και ξεχάστηκε, η Novartis επανήλθε στην επικαιρότητα, η διαδικασία για τον Παππά και τον Παπαγγελόπουλο προχωρεί και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, αν μη τι άλλο, ότι το πολιτικό παραμύθι της Κουμουνδούρου, για τη στροφή του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντροαριστερά και την μετριοπάθεια, τελείωσε.

Και μόνο ακούγοντας την ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και παρακολουθώντας το κατά τα άλλα κωμικό σόου του Πολάκη τη Δευτέρα στη Βουλή, καταλαβαίνει κανείς ότι η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει τις επιλογές της. Βλέποντας ότι το θέμα «εξουσία» έχει μάλλον λήξει, επιλέγει αυτό που ξέρει πολύ καλά: Καλλιεργεί την  ένταση, την ανωμαλία και την ακρότητα.

Θα το κάνει αυτό όπου μπορεί ή όπου νομίζει ότι μπορεί να δημιουργήσει επεισόδια, πιθανώς στα σχολεία, πιθανότερα στα Πανεπιστήμια και θα ποντάρει σε κάποια άτσαλη αντίδραση της κυβέρνησης, που θα επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα  να κρατά ψηλά την ένταση και να συσπειρώνει… κάποιους, ώστε να περιμένει την επόμενη «ευκαιρία».

Αν όλα αυτά αποδώσουν στον σημερινό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ την «ασυλία» που γυρεύει στο κόμμα του ώστε να παραμείνει Πρόεδρος και μετά τις επόμενες εκλογές, είναι άλλο θέμα. Αλλά το πρόβλημα δεν περιφρονείται από όσες πολιτικές δυνάμεις θέλουν να υπερασπίζονται τον ορθολογισμό.

Συναγερμός σήμανε στα κόμματα την Τρίτη, η ακραία και επικίνδυνη κοινοβουλευτική εμφάνιση του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος όχι μόνο έπιασε το νήμα από κει που το άφησε ο Πολάκης τη Δευτέρα το βράδυ, αλλά εκμεταλλευόμενος το κλίμα που δημιούργησαν οι τέσσερις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και δημοσιογράφου, διατύπωσε και τα πρώτα … εκρηκτικά επιχειρήματα μιας μακράς προεκλογικής περιόδου, όπως θέλει να ορίσει τους επόμενους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ραγκούσης κατήγγειλε τον κ. Αθανασίου (προεδρεύοντα της Βουλής τη Δευτέρα) για «αντισυνταγματική πραξικοπηματική ενέργεια» και αποδοκίμασε τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί «αυτός μετά την  Ζαρούλια κατέγραφε το κοινοβούλιο και τους συναδέλφους του σαν trash TV του Φουρθιώτη».

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου κατήγγειλε επίσης «συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης οποιουδήποτε έχει άλλη γνώμη».

Υπάρχει –ισχυρίστηκε– «συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης βασικών λειτουργών, τρομοκρατούνται δικαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, όπως συνέβαινε στα παλιά χρόνια της Δεξιάς».

«Τρομοκρατήστε τον τρομοκράτη, όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου. Συνεχίστε να νομίζετε ότι μπορείτε να μας τρομοκρατήσετε και να νομίζετε ότι μπορείτε να παραβιάσετε το Σύνταγμα. Είστε γελασμένοι γιατί σε όλες τις φάσεις της σύγχρονης ιστορίας υπάρχει πάντα ένα όριο, το οποίο έχετε ξεπεράσει», κατέληξε ο σημερινός κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτώντας έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών και πολιτικών όλου του δημοκρατικού φάσματος.

Διαβάστε επίσης

Κατρίνης: Υποδείξεις για το ποια πρέπει να είναι η στάση του, το ΚΙΝΑΛ δεν δέχεται

Μητσοτάκης: Όσο και αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να μας γυρίσουν πίσω στο 2012, η Ελλάδα τους έχει γυρίσει την πλάτη

Άδωνις Γεωργιάδης: Η μόνη συζήτηση με τον κ. Πολάκη θα είναι στο δικαστήριο, του καταθέτω αγωγή