Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την «επόμενη μέρα» του Μινιόν, μετά την απόκτηση του θρυλικού ακινήτου από τη Dimand. «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο» επισημαίνει στο mononews o ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Έτσι και με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, αφότου ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου η διαδικασία μεταβίβασης του ακινήτου που αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της Folli Follie, στη Dimand, ξεκίνησε στις αρχές του έτους ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός από πλευράς της εταιρείας του Δημήτρη Ανδριόπουλου.

Υπενθυμίζεται πως η Dimand είχε ανακηρυχθεί τον Νοέμβριο, προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής μεταξύ των πέντε συνολικά δεσμευτικών προσφορών που είχαν κατατεθεί, με το τίμημα σύμφωνα με πληροφορίες να ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ.

Στα μέσα Φεβρουαρίου οι παρουσιάσεις των προτάσεων

Στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που «τρέχει», μετέχουν σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο, 8 αρχιτεκτονικά γραφεία τα οποία με την ίδια αμοιβή που καταβάλλεται από την εταιρεία, έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν προς τη Dimand τις προτάσεις τους για το Μινιόν.

Η παρουσίαση των προτάσεων από τα αρχιτεκτονικά γραφεία αναμένεται να γίνει περί τις 15 Φεβρουαρίου και θα ακολουθήσει στη συνέχεια η επιλογή από πλευράς Dimand, μιας εξ αυτών.

Βάσει της πρότασης που θα επιλεγεί θα καθοριστεί η νέα πρόσοψη, η διαρρύθμιση καθώς και η χρήση του ακινήτου με τον κ. Ανδριόπουλο να έχει ήδη επισημάνει πως το σχέδιο είναι το Μινιόν να γίνει ένα κτίριο μεικτών χρήσεων.

Σημειώνεται πως τα αρχιτεκτονικά γραφεία που αναμένεται να καταθέσουν προτάσεις προς την εταιρεία είναι τα : Divercity Architects, Kokkinou & Kourkoulas Architects and Associates, Tsolakis Architects, ASPA Architecture Design Planning, UNStudio, Bennetts Associates, Thymio Papayannis & Associates TPA, Squire & Partners.

Τα επόμενα βήματα

Μετά το πέρας του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και την επιλογή της  Dimand μεταξύ των 8 προτάσεων, σύμφωνα με τον κ. Ανδριόπουλο θα ακολουθήσει η εκπόνηση μελετών ώστε στη συνέχεια να κατατεθεί η οικοδομική άδεια. Πρόκειται εξάλλου όπως ήδη επισημανθεί για ένα project το οποίο θα εξελιχθεί σε βάθος τριετίας

.Άλλωστε όπως δήλωνε στο mononews o κ. Ανδριόπουλος, τον περασμένο Νοέμβριο λίγες ώρες μετά την απόκτηση του ακινήτου που στέγαζε το ιστορικό πολυκατάστημα, «εμείς θα προσπαθήσουμε μέσα από την ανακαίνιση, μετά από 25 περίπου χρόνια να του δώσουμε κομμάτι από την παλιά του αίγλη και να βοηθήσουμε, μαζί με το Σαρόγλειο και τις υπόλοιπες επενδύσεις

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Ανδριόπουλος: Το φτωχόπαιδο από την Πάτρα που απέκτησε δύο από τα εμβληματικότερα κτίρια της Αττικής