• Business

    ΔΕΗ: Νέα πρόταση από τράπεζες για χρηματοδότηση – Υπό διαπραγμάτευση οι όροι

    ΔΕΗ

    ΔΕΗ


    Σχολιάζοντας δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου το οποίο αναφέρει ότι «ο SSM έχει ζητήσει από τις ελληνικές τράπεζες να μη χρηματοδοτούν με νέα δάνεια τη ΔΕΗ», η εταιρεία ενημερώνει ότι έχει πρόσφατα λάβει ενδεικτική πρόταση από κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών για νέα χρηματοδότηση ύψους €200 εκατ., στην οποία αναφέρθηκε επίσης και ο οίκος αξιολόγησης S&P στην έκθεσή του με ημερομηνία 25.11.2016.

    Οι όροι της πρότασης αυτής τελούν, ως είθισται, υπό διαπραγμάτευση μεταξύ της εταιρείας και των τραπεζών.

    Τα εν λόγω δημοσιεύματα ανέφεραν πως οι δανειστές αποφάσισαν να κορυφώσουν τις πιέσεις τους, απαγορεύοντας από τις τράπεζες να προχωρήσουν σε νέα χρηματοδότηση των δανείων της, με στόχο να προχωρήσει γρηγορότερα η αναδιάρθρωση της Επιχείρησης αλλά και η πώληση του 17% από την ελληνική κυβέρνηση, σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές.

    Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ στο εξάμηνο παρουσίασε μείωση δανείων κατά 150 εκατ. ευρώ τα οποία κινήθηκαν στα 4,741 δισεκατομμύρια, με συνολικό αναμενόμενο κύκλο εργασιών στα 5,8 δισ. ευρώ φέτος.

    Οι ζημιές από την πορεία απελευθέρωσης της αγοράς με τις δημοπρασίες θα ξεπεράσουν τα 300 εκατ. ευρώ, την ώρα που οι δανειστές επιμένουν να μην πέσει κάτω από το 20% της διακινηθείσης ποσότητας ηλεκτρισμού, το ύψος των δημοπρασιών. Η ελληνική πλευρά πίεσε για το 16% και στην συνέχεια για το 18%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η μεγάλη ήττα της ΔΕΗ: Χάνει 400 πελάτες την ημέρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιβαρύνονται ΔΕΗ και προμηθευτές ενέργειας με έξτρα λογαριασμό ύψους €372 εκατ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το νέο δόγμα του Σύριζα για ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ. Δεν πουλάμε. Απλά αξιοποιούμε



    ΣΧΟΛΙΑ