• Τράπεζες

    Γιατί Goldman Sachs & JP Morgan ανακοινώνουν αύξηση των bonus για τα στελέχη τους

    • Bloomberg
    Η Goldman Sachs στήνει σκηνικό για short στην Ελλάδα το 2022 – Τι έγινε σε 1,5 μήνα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 1.000 μονάδες κι άλλαξε στάση;

    Ντέιβιντ Σόλομον-CEO της Goldman Sachs


    Αύξηση τάξεως 50% και 40% των bonus στα στελέχη τους σχεδιάζει η Goldman Sachs και η JP Morgan αντίστοιχα λόγω του ρεκόρ  κερδών που παρουσιάζουν την φετινή χρονιά, σύμφωνα με το Bloomberg. Αυτό γίνεται με σκοπό να ικανοποιήσουν τα στελέχη τους και να τα αποτρέψουν από το να στραφούν στον ανταγωνισμό.

    Οι προβλέψεις για τo 2022 είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες καθώς προβλέπεται να είναι μια δυνατή χρονιά. Υπό αυτό το πρίσμα  περισσότεροι εργαζόμενοι προσδοκούν από τις διοικήσεις τους  αύξηση αμοιβής και εάν δεν την λάβουν θα είναι έτοιμοι να πάνε σε αντίπαλες εταιρείες.

    Βετεράνος τραπεζίτης της Goldman Sachs αναφέρει στο Boomberg ότι φέτος οι εταιρείες ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσουν παραπάνω από ότι πρέπει τα στελέχη τους για να τα διατηρήσουν στις θέσεις τους.

    Επιπλέον, η Goldman Sachs  παρουσίασε τα πρώτα τρία τρίμηνα της φετινής χρονιάς 63% άνοδο στα έσοδα της σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο πέρσι. Αυτό βοήθησε τα συνολικά έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας να ξεπεράσουν το επίπεδο που έχει επιτύχει ποτέ σε κάθε προηγούμενο ολόκληρο έτος.

    Παράλληλα, η αύξηση στις προμήθειες για την JP Morgan τους πρώτους 9 μήνες φέτος ήταν 43%, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο τρίμηνο οι προμήθειες της επενδυτικής τράπεζας θα αυξηθούν κατά 35% σε σχέση με πέρσι. Το γεγονός αυτό θα καταστήσει την συγκεκριμένη χρονική περίοδο την καλύτερη όλων των εποχών για τους τραπεζίτες της εταιρείας.

    Επίσης, φαίνεται και ότι η επόμενη χρονιά σε επίπεδο συγχωνεύσεων-εξαγορών, δανείων και μετοχών θα είναι πολύ δυνατή.

    Η Goldman Sachs και η JP Morgan άφησαν στην τρίτη θέση την Morgan Stanley όσον αφορά τα έσοδα από πελάτες τους. Η Goldman Sachs εμφάνισε έσοδα 11 δις μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ενώ η JP Morgan 10 δισ. αφήνοντας πίσω την Morgan Stanley η οποία είχε έσοδα 8 δισ.

    Η ανάγκη για εξασφάλιση των καλύτερων στελεχών οδήγησε σε πολλές μεταγραφές μεταξύ των τραπεζών, υποσχόμενες καλύτερους μισθούς, πιο σημαντικούς τίτλους και πιο ευέλικτους όρους εργασίας. Ήδη από τον Οκτώβριο, η JP Morgan και η Bank of America Corp. προειδοποίησαν τους μετόχους τους ότι τα κόστη των αποζημιώσεων μπορεί να αυξηθούν κατακόρυφα τους επόμενους μήνες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ