ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Εξαιρετικά βαρύ είναι το κλίμα στην εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, μετά τη συντριβή 5-0 από τη Ρωσία, στο εναρκτήριο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Αντέλ Εζάτ, χαρακτήρισε «καταστροφικό» το αποτέλεσμα και τόνισε ότι κάποιοι παίκτες θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Al-Arabiya”, δεν δίστασε μάλιστα να κατονομάσει τρεις ποδοσφαιριστές ως βασικούς υπευθύνους: τον τερματοφύλακα Αμπντουλάχ Αλ Μαγιούφ, τον αμυντικό Ομάρ Χοσάουι και τον επιθετικό Μοχάμεντ Αλ Σαχλαουί.
«Το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Κάποιοι παίκτες πρέπει να δώσουν εξηγήσεις. Αυτή η καταστροφή δεν οφείλεται στη φυσική κατάσταση, αλλά σε τεχνικά λάθη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Εζάτ.
Εξίσου επικριτικός ήταν ο υπεύθυνος αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, Τουρκί Αλ-Τσεϊχ: «Κάναμε τα πάντα γι΄αυτούς, τους φέραμε την καλύτερη ομάδα προπονητών. Μην μου πει κάποιος ότι ο Πίτσι (σ.σ. ο Αργεντινός τεχνικός της ομάδας) δεν είναι ένας επώνυμος προπονητής. Είναι οι παίκτες μας, που δεν έκαναν ούτε το 5% όσων απαιτούνται κι αυτή είναι μία πραγματικότητα που πρέπει να παραδεχθούμε».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η λαμπερή τελετή έναρξης του Μουντιάλ (video+pics)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Μουντιάλ των 11 δισ. δολαρίων του Πούτιν ίσως να μην προσφέρει και πολλά στη Ρωσία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τέμπη: «Έχω κι άλλο τρένο που κατεβαίνει απο κει» – Η «συγχυσμένη» συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης από την μοιραία νύχτα
- Σαλαμίνα: Νεκρή εντοπίστηκε η 61χρονη που έπεσε από πλοίο στον Σαρωνικό
- Συρία: Οι Κούρδοι απορρίπτουν το νέο συνταγματικό πλαίσιο που παρουσίασαν οι νέες αρχές της Συρίας
- Τράπεζα Πειραιώς: Στις 26 Μαΐου η αποκοπή της επιστροφής κεφαλαίου
