Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τον Μητσοτάκη του 1993 λίγο πριν πέσει: Συνεχίζει να βρίζει τα media (για το θέμα των προσλήψεων στο δημόσιο)

ubs

Εξηγήσεις με τρεις ημέρες καθυστέρηση επιχειρεί να δώσει το Μέγαρο Μαξίμου στο θέμα των αυξημένων προσλήψεων στο δημόσιο, με ακόμα ένα ανώνυμο non paper γεμάτο με υβριστικούς χαρακτηρισμούς στο ΜΜΕ. Η όλη κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται πλέον έκρυθμη θυμίζει το 1993 τότε που η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη λίγο πριν πέσει από την εξουσία τα έβαζε καθημερινά με σχεδόν όλα τα μεγάλα media της χώρας. Δηλαδή τον Sky 100,3 , την Καθημερινή, τον ΔΟΛ κοκ.  Αυτό ακριβώς συμβαίνει και σήμερα.

Επί της ουσίας διαφαίνεται ότι στο  Μέγαρο Μαξίμου έχουν απολέσει την ψυχραιμία τους και τους φταίνε για ότι συμβαίνει στην χώρα τα media και τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Καθημερινά επιτίθενται στο Πρώτο Θέμα την ώρα που οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας κάνουν απλά την δουλειά τους.

Παραδέχονται τις  προσλήψεις  

Όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων κύκλοι της κυβέρνησης παραδέχονται ότι σε ένα χρόνο οι μισθοδοτούμενοι από το κράτος αυξήθηκαν κατά 27.700 άτομα, επιχειρώντας να δικαιολογήσουν την ανατροπή της ρήτρας για τις προσλήψεις στο δημόσιο ισχυριζόμενοι ότι δεν πρόκειται για μόνιμους υπαλλήλους.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιτίθεται με ύβρεις στα Μέσα Ενημέρωσης που αποκάλυψαν αυτά που και η ίδια παραδέχεται στο non paper της. Παρά την παραδοχή των στοιχείων του ρεπορτάζ, το Μαξίμου χαρακτηρίζει ως αδιάβαστους και συστηματικούς ψεύτες τους δημοσιογράφους, κατηγορώντας τους πως λειτουργούν ως Γραφείο παραπληροφόρησης της Νέας Δημοκρατίας.

Πιο αναλυτικά, οι κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν:

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το Πρώτο Θέμα συνέχισαν, εν γνώση τους, την παραπληροφόρηση, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Είτε είναι, λοιπόν, αδιάβαστοι, είτε συστηματικοί ψεύτες! Η αλήθεια για τους «διορισμούς» και το «κομματικό κράτος», που δήθεν στήνει η κυβέρνηση, έχει ως εξής:

1. Οι 6.803 παραπάνω εργαζόμενοι που προκύπτουν με βάση την απογραφή του 2016, σε σχέση μ’ αυτή του 2015, αφορούν σε:

– Αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς
– Πρόσληψη σχολικών καθαριστριών από τους ΟΤΑ
– Πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού
– Εποχικούς πυροσβέστες
– Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 1998

Κανένα, λοιπόν, κομματικό στέλεχος ή μετακλητός! Εκτός και αν η ΝΔ δεν θέλει να υπάρχουν γιατροί στα νοσοκομεία, εκπαιδευτικοί στα σχολεία, πυροσβέστες, κ.λπ.

2. Είναι τεράστιο ψέμα ότι προσλήφθηκαν 27.700 εργαζόμενοι στο δημόσιο “σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ”. Ψέμα που σε συνεργασία ΝΔ – Πρώτο Θέμα προσπαθούν να “περάσουν” στην κοινωνία. Η ΕΛΣΤΑΤ, κατ’ αρχήν, “μετρά” απασχόληση και όχι προσλήψεις στο Δημόσιο! Οι μισθοδοτούμενοι στο ελληνικό δημόσιο προκύπτουν από τα στοιχεία της απογραφής. Αυτοί οι 27.700 δεν είναι μόνιμοι υπάλληλοι! Είναι απασχολούμενοι σε εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κατάρτισης, επιμόρφωσης ή εκπαίδευσης ανέργων, κυρίως σε δήμους, που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ ή άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, σύμφωνα με την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είναι ακόμα προσωρινά εργαζόμενοι στα hot spot και γενικότερα σε υπηρεσίες για πρόσφυγες και μετανάστες. Κανένας διορισμός μονίμου υπαλλήλου, λοιπόν!

Καλό θα είναι η ΝΔ (σε συνεργασία με το… “γραφείο τύπου” της, το Πρώτο Θέμα) να μας εξηγήσουν από που τους προκύπτει ο διορισμός 27.700… Εκτός, βέβαια, και αν θυμάται τις στρατιές των συμβασιούχων – ομήρων της και κρίνει εξ ιδίων…

3. Το δημοσίευμα αναφέρεται σε 1.756 προσλήψεις συμβασιούχων με τη “φάμπρικα των δικαστικών αποφάσεων”. Πράγματι μονιμοποιήθηκαν 1.756 συμβασιούχοι – στα τόσα ψέματα λένε και μια αλήθεια για “ξεκάρφωμα”. Μόνο που γι’ αυτούς τους εργαζόμενους υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που τους δικαιώνουν!

Καλό θα είναι η ΝΔ να διευκρινίσει στους πολίτες: Θα σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων ή μόνο όσες αποφάσεις τη βολεύουν; Για το Πρώτο Θέμα δεν υφίσταται τέτοιο ερώτημα…

4. Ο αριθμός των 2099 μετακλητών υπαλλήλων αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους, έως και την 31 Οκτωβρίου 2016, από τους οποίους μόνο οι 885 υπάγονται σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς. Οι υπόλοιποι 1.214 αφορούν μετακλητούς σε δήμους και περιφέρειες καθώς και μετακλητούς υπαλλήλους σε βουλευτές και υπηρεσίες της Βουλής. Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, “δικά μας παιδιά” ή “στρατός κομματικών” -για την ιστορία στις 30 Νοεμβρίου 2016 ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων ήταν 1.930 από τους οποίους μόνο 708 σε κυβερνητικούς και πολιτειακούς φορείς.

5. Έως το Νοέμβριο του 2015 στο μητρώο μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, στην εργασιακή σχέση “μετακλητοί” καταγράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί υπάλληλοι και όχι οι πάσης φύσεως ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες, κ.λπ. υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, κ.ά. Με απλά λόγια, όλα τα προηγούμενα χρόνια, “καταγραφόταν” μια “εικονική πραγματικότητα” που απέκρυβε το συνολικό αριθμό των μετακλητών από τους πολίτες.

6. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της “εικονικής πραγματικότητας” παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Στο γραφείο υπουργού της προηγούμενης κυβέρνησης (μόνο στον Υπουργό και όχι και σε αναπληρωτή Υφυπουργό, Γενικούς Γραμματείς, κ.λπ.) υπηρετούσαν:

Ειδικοί σύμβουλοι 14
Μετακλητοί 8
Ειδικό επιστημονικό προσωπικό 4
Δημοσιογράφοι 2
Αποσπασμένοι 14 και με
Διάθεση (από το ΚΕΛΠΝΟ) 11
Σύνολο 53 άτομα!

Από αυτά τα 53 άτομα, που υπηρετούσαν στο γραφείο του τότε υπουργού, με βάση την τότε υπάρχουσα μεθοδολογία, στη στήλη “Μετακλητοί”, του μητρώου μισθοδοτούμενων του Δημοσίου, υπήρχε υποχρέωση εμφάνισης μόνο για τους 8 μετακλητούς υπαλλήλους! Με τις ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης θα εμφανίζονταν και οι 53.

7. Σήμερα στην εργασιακή σχέση “Μετακλητοί” καταχωρούνται οι ειδικοί σύμβουλοι, οι ειδικοί και επιστημονικοί συνεργάτες, οι γενικοί ειδικοί γραμματείς και γενικά οι πάντες των οποίων η θέση χαρακτηρίζεται από το νόμο ως θέση “Μετακλητού”. Η μεθοδολογία άλλαξε συνειδητά από την σημερινή κυβέρνηση προκειμένου να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια.

8. Δυστυχώς η ΝΔ παραποιεί συνειδητά την πραγματικότητα -για το Πρώτο Θέμα δεν είχαμε ποτέ καμιά αμφιβολία. Η ηγεσία της ΝΔ. όμως, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει:

– Θα σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις;

– Νοσοκομεία, σχολεία, δήμοι, hot spot θα αφεθούν στη μοίρα τους; Και όποιος επιζήσει;

SHARE
Γ.Ι. Δημητρομανωλάκης
Γιώργος Δημητρομανωλάκης. Ετών 48. Δημιουργός και επικεφαλής του mononews.gr. Εργάστηκε στον SKY, στον Alpha tv, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, στο Πρώτο Θέμα και στα Παραπολιτικά.

LEAVE A REPLY