Σουλτς – Μέρκελ: Κατά μέτωπο επίθεση

Αλλαγή σκηνικού στη Γερμανία, με τον Μάρτιν Σουλτς να έχει στο πλευρό του το λαό, τη στιγμή που η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μοιάζει να χάνει έδαφος με τα δύο τρίτα των Γερμανών να υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Σούλτς για την καγκελαρία.

Εάν μάλιστα ο λαός είχε την απόλυτη κυριότητα στην εκλογή καγκελαρίου, ο Σούλτς θα έπαιρνε ποσοστό 41%, όσο δηλαδή και η νυν καγκελάριος Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διεξήγαγε η εταιρεία «dimap» για λογαριασμό του πρώτου γερμανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Αναλυτικότερα, το 64% των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του σοσιαλδημοκράτη πρώην πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ μόνο το 14% είναι κατά. Οι ψηφοφόροι μάλιστα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 81%, ενώ μόνο το 4% είναι εναντίον.

Εάν η θέση στην καγκελαρία ήταν άμεση απόφαση του γερμανικού λαού, τότε οι δύο υποψήφιοι, Σουλτς και Μέρκελ, θα ελάμβαναν ποσοστό 41% έκαστος. Αυτό σημαίνει -2% για την νυν καγκελάριο και +5% για τον Μάρτιν Σουλτς σε σχέση με την ανάλογη δημοσκόπηση του Δεκεμβρίου 2016. Μόνο το 11% των ερωτηθέντων, ωστόσο, δεν θα ψήφιζε κανέναν εκ των δύο.

Παράλληλα, ποσοστό 79% των ερωτηθέντων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση κρίνει ορθή την απόφαση του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να προτείνει τον κ. Μάρτιν Σουλτς για υποψήφιο καγκελάριο, ενώ το 69% πιστεύει ότι το SPD θα καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή με τον κ. Σουλτς. Οι ψηφοφόροι του κόμματός του το πιστεύουν σε ποσοστό 85% ενώ το 51% όλων των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κ. Σουλτς διαθέτει το αισθητήριο να αντιληφθεί τις αγωνίες του κόσμου.

Τα ατού της Μέρκελ

Το 79% των πολιτών θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ βέβαια διαθέτει ηγετικές ικανότητες ενώ για τον κ. Σουλτς το πιστεύει το 60%. Επίσης το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ έχει τις απαιτούμενες ικανότητες για το αξίωμα, ενώ για τον Σουλτς το πιστεύει το 68%. Σε θέμα αξιοπιστίας δε, την κ. Μέρκελ υποστηρίζει το 64%, ενώ τον κ. Σούλτς το 65%.

Συμπαθή βρίσκει την νυν καγκελάριο το 63% η οποία υπολείπεται έτσι του κ. Σούλτς, ο οποίος απολαμβάνει της συμπάθειας του 69% των Γερμανών πολιτών.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του ARD, ο Σούλτς ακολουθεί κατά πόδας την κ. Μέρκελ αν και το 65% των ερωτηθέντων λέει πως δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής υπέρ ποιας πολιτικής ακριβώς τάσσεται ο πρώτος.

Κατά το 39% των ερωτηθέντων ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει ηγετικές ικανότητες, το 53% θεωρεί ότι διαθέτει τις απαιτούμενες γα το αξίωμα του καγκελαρίου ικανότητες, το 40% τον θεωρεί αξιόπιστο και το 45% συμπαθή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λευτεριά στη Μελάνια – Οργιάζει το Twitter με το #FreeMelania

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περίεργο Deal: Ποιος (λέει ότι) θέλει το ΔΟΛ αλλά θέλει να του κόψουν οι τράπεζες και τα δικά του δάνεια;

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το κόστος του “ναι σε όλα” για συμφωνία τώρα; Μια σύνταξη και ένας μισθός το τίμημα

SHARE
Σόφη Ζιώγου
H Σόφη Ζιώγου έχει σπουδάσει ΕΜMΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε σε εφημερίδες όπως η Επιχειρώ, η Οικονομία κ.λπ και έπειτα πήγε στη Δανία για να γυρίσει 3 χρόνια μετά με ένα μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία και τον Κινηματογράφο από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης (KUA). Το αξιοποίησε, όταν δούλεψε στον Όμιλο της Ναυτεμπορικής. Στο mononews.gr γράφει stories.

LEAVE A REPLY