Μοσκοβισί: Οι εταίροι της Ελλάδας πρέπει να αναλάβουν κι αυτοί τις δικές τους ευθύνες

Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους εμφανίζεται ο Πιερ Μοσκοβισί, καλώντας κάθε πλευρά να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, ακολουθώντας όσα προβλέπονται από το μνημόνιο.

Μιλώντας στην ελληνική υπηρεσία του Euronews στις Βρυξέλλες, με αφορμή την παρουσίαση των χειμερινών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Μοσκοβισί άσκησε κριτική στην έκθεση του ΔΝΤ, τονίζοντας πως τα νούμερα που προβλέπονται στο μνημόνιο έχουν επιτευχθεί πλήρως μέχρι τώρα. Ο κ. Μοσκοβισί τονίζει πως το ΔΝΤ είναι ένας σημαντικός εταίρος, με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να συμπορευθεί. Παρ’ όλα αυτά, όπως λέει, οι αριθμοί είναι στο τραπέζι «και δείχνουν ότι μέχρι τώρα (…) υπάρχει μια υπεραπόδοση της Ελλάδας ως προς τους δημοσιονομικούς στόχους. Πρόκειται για έναν στόχο που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν. Οι αριθμοί μας ήταν πάντα σωστοί, ακόμη κι όταν δεν ήταν ευνοϊκοί. Άρα, κάθε εταίρος οφείλει να εργαστεί στη βάση αυτή, διότι είναι η βάση του στόχου και η πρόβλεψη».

«Οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, πρέπει να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί. «Υπάρχουν ακόμη προσπάθειες που πρέπει να γίνουν, αλλά τις ευθύνες τους οφείλουν να αναλάβουν και οι εταίροι της Ελλάδας».

Νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου μετά την παρουσίαση των προβλέψεων της Κομισιόν, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για «success story», προσθέτοντας ότι «είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, ώστε να μη δημιουργήσουμε εκ του μηδενός μία νέα κρίση εν μέσω διαδικασίας αποκατάστασης της οικονομίας στην Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ε. Τσακαλώτος: Επίθεση σε Λαγκάρντ – Στόχος η πολιτική λύση στις 20 Φεβρουαρίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκκληση Στουρνάρα: Να κλείσει τώρα η αξιολόγηση -Αργότερα θα είναι πολύ αργά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δημήτρης Κατακουζηνός
Ο Δημήτρης Κατακουζηνός , ετών 35, στο mononews γράφει οικονομικά θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here