ΔΟΛ: Σήμερα η απόφαση για τους εργαζόμενους

Σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για το μέλλον του ΔΟΛ. Συγκεκριμένα στις 10 το πρωί, θα γίνει γνωστό στις πιστώτριες τράπεζες και τους εργαζομένους αν θα υπάρχει προσωρινό «μπλοκάρισμα» της εκποίησης όλων των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού και αν θα μπορεί να μείνει ανοιχτός ο τροφοδότης λογαριασμός για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, των οποίων τα οφειλόμενα δεδουλευμένα φτάνουν πλέον τους επτά μήνες.

Η εκδίκαση της κύριας αίτησης για να τεθεί ο ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου και ως τότε οι πιστώτριες τράπεζες έχουν ζητήσει προσωρινή διαταγή για τη μη μεταβολή της περιουσίας του Οργανισμού, δηλαδή ουσιαστικά την προστασία από τους υπόλοιπους πιστωτές οι οποίοι έχουν ήδη κινηθεί νομικά προκειμένου να εισπράξουν όσα τους οφείλονται.

Σε αυτό το πλαίσιο από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μείνει ανοιχτός και προστατευμένος υπέρ τους ο λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται τα έσοδα από τις πωλήσεις των εντύπων καθώς και τα κέρδη τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού και την κυκλοφορία των εφημερίδων. Σε αντίθετη περίπτωση η κατάσταση θα είναι ιδιαίτερα σύνθετη και θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιδείνωση του καιρού το επόμενο τριήμερο με βροχές και καταιγίδες – Αναλυτική προβλεψη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Μ. Κεφαλογιάννης: Ας “πωληθεί” ο ΔΟΛ για 1 ευρώ στους εργαζόμενους

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εργαζόμενοι ΔΟΛ: Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το χαρτί και η υπομονή μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δανάη Στρατή 
Η Δανάη Στρατή γράφει στο mononews δικαστικά θέματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here