Περιεχόμενα
Το μυστικό των τραπεζικών μεταγραφών (της Μ. Φουρλιά και του Μ. Κάσινου): Στις τράπεζες είναι δεδομένο ότι αυτή την στιγμή υπάρχει μεγάλη κινητικότητα. Σε υψηλό επίπεδο βεβαίως. Μετά από απραξία πολλών ετών τραπεζικά στελέχη αποχωρούν από τα 4 παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με προορισμούς άλλες τράπεζες η Fund που έρχονται στην Ελλάδα για δουλειές. Οι μεταγραφές της εβδομάδας ήταν η έμπειρη Μαργαρίτα Φουρλιά η οποία έφυγε από την Eurobank για την Alvarez & Marsal (Α&Μ) και ο Μάριος Κάσινος ο οποίος προέρχεται από την Πειραιώς και ξεκινάει στην Praxia Bank. Το μυστικό είναι ότι η κ. Φουρλιά μπήκε στην εθελούσια της Eurobank . Έτσι και καλό πακέτο χρημάτων θα πάρει εκεί που πάει και καλή αποζημίωση έλαβε από την τράπεζα που ήταν. Σπάνια τύχη. Ο κ. Κάσινος δεν μπήκε στην εθελούσια απλά παραιτήθηκε από τη Πειραιώς.
Στην Ελλάδα η A&M αναδιοργανώνεται καθώς , έλαβε άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό και κανονιστικό πλαίσιο. Έτσι έχει ανάγκη περισσότερων στελεχών. Όσοι εκτιμούν την κ. Φουρλιά λένε ότι ξέρει πολύ καλά την δουλειά της. Αφεντικό στην A&M είναι ο Μάριος Κολλιόπουλος. Δύσκολος χαρακτήρας και όσοι τον ξέρουν λένε , ότι “όσοι δουλεύουν μαζί του δε νιώθουν και οι ευτυχέστεροι άνθρωποι στον κόσμο.”
Τώρα όσον αφορά τον Μάριο Κάσινο αυτός αναλαμβάνει επικεφαλής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Praxia BAnk στην οποία διευθύνουσα σύμβουλος είναι η Αναστασία Σακελλαρίου. Βέβαια κάποιοι στην αγορά λένε ότι το αντικείμενο αυτό δεν το κατέχει και τόσο καλά καθώς στην Πειραιώς είχε αναλάβει να “τρέξει” άλλα πράγματα. (θυγατρικές, αναδιοργανώσεις όπως η MIG κλπ). Σε κάθε περίπτωση η δουλειά που θα κάνει θα φανεί στην πορεία. Είναι έμπειρος και η αγορά εκτιμά ότι θα τα καταφέρει.
Η μάχη για τα ιμάτια της ΔΕΗ μόλις άρχισε!
Μπορεί να τους βαπτίζουν «στρατηγικούς εταίρους», μπορεί να τους βαπτίζουν «επενδυτές», αλλά η μάχη πάνω στο ημιθανές σαρκίο της ΔΕΗ έχει μόλις αρχίσει. Η άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει για το ποιος θα αναβαθμίσει τις δύο μονάδες του Αμυνταίου, με τους ομίλους Μυτιληναίου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Κοπελούζου να έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις στη ΔΕΗ, είναι μόνο η αρχή. Οι περιορισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παρουσία της ΔΕΗ στην αγορά λιγνιτικής παραγωγής ανοίγουν το δρόμο στους ιδιώτες.
Οι τελευταίοι μπορεί να αποκτήσουν συμμετοχή σε λιγνιτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό για την απόκτηση των μονάδων Μελίτη και Μεγαλόπολης. Μια τέτοια εξέλιξη, όμως, περιπλέκει τα πράγματα στο διαγωνισμό για τις τέσσερις λιγνιτικές μονάδες που προωθείται υπό την εποπτεία της Κομισιόν. Οι ιδιώτες που θα πάρουν αυτές τις μονάδες θέλουν να γνωρίζουν αν θα υπάρχει και άλλος ιδιώτης ανταγωνιστής μέσω των μονάδων του Αμυνταίου.
Το ερώτημα είναι με ποιον τρόπο θα επιλέξει η ΔΕΗ στρατηγικό εταίρο για το Αμύνταιο, αν οι δύο μονάδες ενταχθούν στο νέο στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης που επεξεργάζεται η McKinsey;
Μήπως πρέπει να γίνει διαγωνισμός αφού ήδη τρεις όμιλοι ενδιαφέρονται για να αναβαθμίσουν τις μονάδες του Αμυνταίου;
Ποια άλλη διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν στη ΔΕΗ; Όλα αυτά θα κριθούν τους επόμενους μήνες μαζί με το μεγάλο διαγωνισμό για τις λιγνιτικές μονάδες.
Η εβδομάδα που κρίνει τα μισά έσοδα του εξαμήνου από ιδιωτικοποιήσεις
Την Παρασκευή θα κριθούν, όμως, τα μισά έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ για το πρώτο εξάμηνο αφού τότε κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΔΕΣΦΑ, με τις πληροφορίες να ανεβάζουν το τίμημα κοντά στα 500 εκατ. ευρώ. Θα τα προσφέρει η κοινοπραξία των Snam S.p.A. (Ιταλία), Enagás Internacional S.L.U. (Ισπανία), Fluxys S.A. (Βέλγιο) και N.V. Nederlandse Gasunie (Ολλανδία), οι τρεις πρώτοι από τις οποίες συμμετέχουν στον ΤΑΡ; Θα τα προσφέρει το αουτσάιντερ, η επίσης ισπανική Regasificadora del Noroeste που συνεταιρίστηκε με τους Ρουμάνους; Την Παρασκευή θα ξέρουμε.
Την Παρασκευή υποβάλλονται και οι μη δεσμευτικές προσφορές για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, αν και πολλοί θεωρούν πως θα υπάρξει παράταση.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφος έχει προειδοποιήσει πως δεν θα δεχθεί νέα παράταση, αλλά οι πιέσεις είναι εντονότατες από διάφορες πλευρές. Για να δούμε ποιος θα αντέξει.
Θέλουν διαγωνισμό σε πέντε μήνες, ας ρωτήσουν τον ΔΕΔΔΗΕ
Στην αγορά τεχνολογίας γελούν όταν ακούν κυβερνητικά στελέχη να υποστηρίζουν πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν εγκατασταθεί δορυφορικά και αναλογικά διόδια στην Εγνατία Οδό.
Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε με ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την 20η Φεβρουαρίου και όλοι γνωρίζουν πως είναι άγνωστη η ημερομηνία ολοκλήρωσης.
Γιατί δεν κοιτάζουν την τύχη που είχε ο κρίσιμος διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές που θα αντικαταστήσουν τα γνωστά ρολόγια της ΔΕΗ;
Προετοιμάζονταν από το 2011, προκηρύχθηκε το 2015, επελέγη προσωρινός μειοδότης το Νοέμβριο του 2016 και από τότε είναι άγνωστη η τύχη του! Εν τω μεταξύ, οι δανειστές είχαν ζητήσει από τη ΔΕΗ να καταθέσει συγκεκριμένο «οδικό χάρτη» για το πότε και πως θα αντικαταστήσει τα πανάρχαια ρολόγια με έξυπνους μετρητές. Μάλλον δεν είχαν συνυπολογίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικάζονται οι προσφυγές των υποψηφίων για κρίσιμα έργα…
Η ξεχασμένη υπόθεση της DePuy
Από τον περασμένο Μάιο, με περιορισμένη δημοσιότητα, εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η υπόθεση της DePuy, θυγατρικής της φαρμακοβιομηχανίας Johnson & Johnson.
Πάλι μέσω της αμερικανικής Δικαιοσύνης είχαμε πληροφορηθεί πως ο όμιλος υπερκοστολογούσε νοσοκομειακό εξοπλισμό και ορθοπεδικό υλικό με δωράκια σε γιατρούς και άλλα διοικητικά στελέχη νοσοκομείων.
Κάποια από τα συγκεκριμένα στελέχη κάθονται τους τελευταίους μήνες στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζες: Τι να περιμένουμε το 2025 στα στεγαστικά δάνεια
- «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ντίσελντορφ 1.200 θέσεις εργασίας από 45 επιχειρήσεις
- «Κοκκινίζουν» οι μετοχές πληροφορικής – Ποιες εταιρείες έχουν μεγάλες απώλειες
- Μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η στρατηγική για το 2025 και τα άλυτα προβλήματα