ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Συνεχίζεται η κόντρα Γεωργιάδη – ΠΑΣΟΚ: Καλό θα ήταν να διαβάσουν όλα τα επίσημα έγγραφα και όχι μόνον όσα τους εξυπηρετούν
«Θα συνεργαστούμε κανονικά με την κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου, από τη στιγμή που η κυβέρνηση την έχει επιλέξει, για τη θέση της αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το θέμα θεωρείται λήξαν, είμαστε επαγγελματίες», αναφέρει στο mononews o πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Ιωάννης Λιανός σχετικά με την αντιπαράθεση που προέκυψε σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ωστόσο όπως τονίζει «έπρεπε να αναφέρω τη γνώμη μου. Θεώρησα καλύτερα να εκφράσω τις επιφυλάξεις μου από την αρχή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και στη κυβέρνηση από τη στιγμή που γνώριζα την κα Νικολοπούλου διότι ήταν υφισταμένη μου. Όμως οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι απόλυτα σεβαστές και δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτησης».
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού διαφώνησε με την επιλογή του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη για διορισμό μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννης Λιανός απέστειλε επιστολή σε όλους τους βουλευτές ζητώντας να μην εγκρίνουν την πρόταση Γεωργιάδη που αφορά τον διορισμό της Χαρίκλειας Νικολοπούλου στην Επιτροπή, η οποία σήμερα εργάζεται ως διευθύντρια στην ίδια Επιτροπή, αφήνοντας αιχμές για καθυστερήσεις σε υποθέσεις που αφορούν τράπεζες.
Έντονα εκνευρισμένος ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ότι η αποστολή της επιστολής είναι «απαράδεκτη και αντιθεσμική» και επιτέθηκε στον Ι. Λιανό λέγοντας ότι είναι «στα όρια των θεσμών». Αν ο νομοθέτης «ήθελε να συναποφασίζουμε με τον εκάστοτε πρόεδρο θα το είχε προβλέψει στον νόμο. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος», είπε.
Μάλιστα, ο υπουργός Ανάπτυξης προέτρεψε τον πρόεδρο της Αρχής να παραιτηθεί.
«Όποιος δεν μπορεί να συνεργαστεί παραιτείται» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει γνώμη «εκβιαζόμενη».
Θετική γνώμη εξέφρασε η πλειοψηφία της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη να τοποθετηθεί η κυρία Χαρίκλεια Νικολοπούλου, στη θέση της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πεντάγωνο: Πιέζει τις αμυντικές εταιρείες να επιταχύνουν την παραγωγή όπλων
- Φωτιές: Σε «Red Code» Αττική και πολλές περιοχές της χώρας – Πού υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος
- UBS για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο δρόμος προς τα 55 ευρώ περνά από Αττική και Εγνατία Οδό
- Χρηματιστήριο: Κορυφώνονται οι επαφές για την εισαγωγή ναυτιλιακών, ετοιμάζεται IPO για 250-300 εκατ. ευρώ και το δέλεαρ των ομολογιακών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.